Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Passer det med DSG og småbarn?

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Atferd
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
FaxfinnRegistrert: 12.01.2010
Innlegg: 2
Bosted: Bryne, Jæren

InnleggSkrevet: to. jan. 14, 2010 09:25    Emne: Passer det med DSG og småbarn? Svar med sitat

Hei!

Har lenge hatt lyst på hund, og har i det siste begynnt å gjøre litt mer alvor av tanken.

Hadde lenge lyst på en JRT, men kom over DSG ved en tilfeldighet, og har fått inntrykk av at dette er en rase som er meget lik JRT, bare med mildere gemytt.

Jeg bor i leilighet på 60m2 sammen med kjæresten min og sønnen vår på 2 månder. Det er derfor viktig at hunden går godt overrens med små barn, noe jeg gjerne vil høre litt mer om fra dere som har erfaring fra rasen.

Jeg har aldri tidligere hatt hund selv, men kjæresten har hatt hund i familien hele oppveksten.

Forstår at rasen trenger endel mosjon for og trives. Heldigvis ligger leiligheten godt plassert med kort avstand til turområder, og jeg lever nokså aktivt så tror ikke dette blir ett problem.

Kan dere DSG-eiere si meg om dette vil være en hund som passer for oss basert på det jeg har fortalt om meg selv, og er det noen som har gode erfaringer med oppdrettere i Rogalandsområdet?

På forhånd takk!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: to. jan. 14, 2010 11:08    Emne: Svar med sitat

Hei, velkommen hit!

Ja, jeg ville mye heller hatt en dsg enn jrt sammen med barn. Nå skal man alltid være forsiktig med hund og barn, og jeg regner med at du ikke tenker på at hunden skal være alene med ungen på noe tidspunkt. Dsg er jo også ganske livlige, og kan fort bli litt voldsom for en liten som skal lære å gå etterhvert. Men det kontrollerer dere jo. Det er mange litt eldre barn av oppdrettere og eiere som har mye gøy med husets dsg.

Det er en aktiv hund, spesielt de to første årene, men etter min mening ikke veldig krevende. Det viktigste er at de får litt hodearbeid hver dag.

Nær dere er det Aridgeocrat's i Sandnes og Livangen på Rennesøy som driver oppdrett. Begge har flere kull, og jeg tror Livangen nettopp har fått noen.

Du får titte litt på forumet, vi har mange historier og erfaringer liggende her, og hvis det er noe du ikke finner svar på må du gjerne spørre.
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
kjerstiRegistrert: 19.03.2009
Innlegg: 108
Bosted: Melhus

InnleggSkrevet: to. jan. 14, 2010 13:33    Emne: Svar med sitat

Hei, hjemme hos oss har vi Max, en svært aktiv valp på 9 måneder, som tildels er røff og veldig aktiv i lek med mine to like røffe og aktive gutter på 9 og 10. Var skeptisk for hvordan den hypre hunden skulle oppføre seg da vi besøkte broren min og lillegutten hans på 11/2 år i sommer, og ble positivt overrasket over at Max med en gang skjønte at dette lille vesenet krevde en annen oppførsel fra han.. oppførte seg rolig og forsiktig og ruslet rundt sammen med ungen,tok kontakt på en veldig rolig måte. Tror derfor kombinasjonen småbarn og valp vil kunne gå helt fint!!Lykke til ! Very Happy
_________________
Kjersti
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
MonicaRegistrert: 10.11.2006
Innlegg: 962
Bosted: østlandet

InnleggSkrevet: to. jan. 14, 2010 13:44    Emne: Svar med sitat

Broren og dama hans har en liten gutt på snart 4 mnd, og de har jo vært en del på besøk hos oss. Jeg blir aldri for trygg med unger og hunder tror jeg, men når bocca har fått lov har hun bare gått bort å snust på den lille og er bare nysgjerrig. Men herjer ikke eller noe rundt han. Så hun skjønner nok at det er noe annet.
_________________
-Monica
www.monicaen.com
Bocca & Chilli
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
rottmaneierRegistrert: 19.01.2009
Innlegg: 809

InnleggSkrevet: to. jan. 14, 2010 14:13    Emne: Svar med sitat

Bali på 9 mnd har egentlig aldri hilst på små barn før nå i jula. Da var det familieselskap 1. juledag og mitt tantebarn på 3 år var med. Bali og ungen ble bestevenner med engang Smile ungen kunne nesten gjøre hva hun ville uten at Bali brydde seg. Så dette var en veldig positiv overraskelse for oss. Og når dere i tillegg får en valp inn i huset med småbarn, så er det mye lettere vil jeg tro. DSG er en veldig fin familiehund i mine øyne ihvertfall Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
Bente LillRegistrert: 15.01.2007
Innlegg: 1031
Bosted: Sandnes

InnleggSkrevet: to. jan. 14, 2010 17:22    Emne: Svar med sitat

Veldig enig med Rottmaneier, dsg er en skikkelig familehund. De skal vel også fra gammelt av gå sammen med dyr og barn på "gården".

Vi har Dina fra Aridgeocrats oppdrett i Sandnes og kan absloutt anbefale både det oppdrettet og Livangens på Rennesøy, anbefaler et besøk hos en av dem, uansett om de har valper eller ikke så er det kjekt å treffe flere dsgèr i sitt hjemmemiljø.

Vår yngste hund Kajsa på 10 mnd er ganske brulten og tar godbitene fra hånden min på trening med alle tennene og langt fra forsiktig
Rolling Eyes Jeg var derfro litt tilbakeholdende da tantungen på 3 år var på besøk og ville gi godbiter til hundene. Men jaggu var ikke Kajsa superforsiktig og tok godbitene med den ytterste forsiktighet Laughing så ingentvil om at hun skjønte at her måtte hun være varsom.
Om vi har 3 åringen på overnatting legger Dina seg ved soveromsdøren hennes og "passer på ".
Wink
_________________
Bente

Aridgeocrats Dina & Ewans Magiska Lillan (Kajsa)


http://www.123hjemmeside.no/benteshundeliv
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
FaxfinnRegistrert: 12.01.2010
Innlegg: 2
Bosted: Bryne, Jæren

InnleggSkrevet: lø. jan. 23, 2010 21:11    Emne: Svar med sitat

Beklager treg responstid Embarassed

Vil takke for all input, virker jo som om dette vil gå kjempefint. Desverre er ikke fruen i huset like overbevist som meg om at det og få seg hund nå er en veldig bra ide, så må nokk drive litt mer hundepropaganda for å få henne på gli.

Igjen takk!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
DaniRegistrert: 01.01.2008
Innlegg: 97

InnleggSkrevet: sø. jan. 24, 2010 08:43    Emne: Svar med sitat

hei

Jeg må si at jeg skjønner fruen i huset sine tvil. Være førstegangsmor til baby og liten valp kan bli mye. Og om far er på jobb hele dagen faller det meste av arbeidet på mor..

Men ! Om mor er innstilt på jobben er dette en super tid å få valp på. En baby på noen måneder sover jo mye. Og det gjør en liten valp også.
Problemet begynner når babyen skal ligge på gulvet for å trene og denne lille virvelvinden av en valp klør som besatt i skarpe valpetenner.... Da blir det travelt for mor.
Eller om valpen må ut midt i ammingen..
Og når valpen må ut på natten er det vel en selvfølge at far tar det ?

Mine hunder er vokst opp med dagbarn. Det har fungert supert og barn og valp/hund har hatt stor glede av hverandre. De har lekt sammen og de har tatt en blund på sofaen sammen. Og hundene har ødelagt x antall leker Smile

I utgangspuktet er DSG en vennlig hund mot store og små, men alle hunder kan bli redde om de opplever mye vondt.

Lykke til, dere finner nok ut av det Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
KirrArtRegistrert: 05.02.2010
Innlegg: 129
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: sø. april 11, 2010 09:50    Emne: Svar med sitat

Mitt råd er at jeg ville ventet til barnet er over 6 mnd, nærmere ett år. Egentlig mest med tanke på at begge vil kreve enormt mye av den som skal være hjemme med barnet. Man er nødt til å kunne kaste det man har i hendene for å se etter enten valpen eller barnet, så da kan det fort bli kaotisk når valpen vil leke mens barnet skal sove, og hvis valpen vil sove kan den bli vekket hele tiden av barnegråt. Når barnet nærmer seg året så gråter de jo mindre.

Ellers har jeg en sønn på 9 år, og Lily og han er så bestevenner som det går an å bli. Har merket stor forskjell på gutten min etter at vi fikk Lily i hus. Og det finnes ikke noe finere enn å se barn og hunder kose seg. Jeg tror ikke noe kan se gladere ut enn en glad hund, og gleden blir enda større når barna er like glade. Vi tok flere tester på canis for å se hvilke raser som passet best for oss, både med tanke på størrelse, gemytt og barn, og DSG kom helt klart best ut.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Atferd Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no