Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Adferd og omplassering
Gå til side 1, 2  Neste
 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Atferd
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 09:59    Emne: Adferd og omplassering Svar med sitat

Hei alle forumbrukere!

Jeg er ny her og ganske fersk hundeeier. Smile
Tenke jeg skulle dele min historie med dere og gjerne kom med noen kommentarer. Wink

For ca. 9mnd siden fikk vi tilbud om å overta ei tispe med blanding av forskjellige raser. Det er både Border Collie, Labrador og Schæfer i henne. En flott og livlig hund! Utrolig snill og søt. Samtidig ganske lydig og lite ”krevende” å ha i hus selv om hun krever en del turgåing. Årsaken til at det ble denne hunden var at vi kjente eier + at vi fikk en avtale om å levere tilbake hvis noe skulle gå galt.

Vi kjenner altså eieren, men ikke såpass at vi kan stole 100% på at hun har sagt alt om historien til tispa. Og etter ca. 6mnd, opplever vi stadig mer aggressiv adferd mot andre hunder. I begynnelsen virket hun rolig og avslappet. Var leken og trygg, men etter hvert var det enkelte hunder som fikk unngjelde. Og når vi møter andre hunder på tur med henne i bånd, blir hun ”krakilsk”. Dette var for så vidt en oppførsel som vi opplevde helt fra starten av, men som vi ikke anså som noe stort problem.

De 3-4 siste konfrontasjonene har vært såpass alvorlig at vi har vurdert å levere henne tilbake da både barna og kona føler seg veldig ukomfortable med å gå tur med henne. Vi ønsker jo å slippe henne løs på ”friområder”, men hvis det er andre løse hunder, er vi redde for at hun går i strupen på hunder hun ikke ”liker”. Og det er ikke bare tisper hun blir sint på, det kan også være hannbikkjer som kanskje viser litt frykt eller redsel. Hun har blinket ut et par slike og da har det vært vanskelig skille henne.
Vi har vært i kontakt med flere eksperter – alt fra adferdskonsulenter til dyrleger. De fleste nevner at angst kan være problemet, men også at hun kan ha blitt overbeskyttende ovenfor oss. Hun har tilbrakt livet sitt på en gård frem til vi tok over henne da hun var ca. 2 år. På denne gården var det kun hennes biologiske mor som ble hennes sosiale samvær, samt eierne som var 2 voksne mennesker som dessverre ikke var for ofte hjemme. Her var hun fri og var mye ute, men også mye i bur hvis de ikke kunne ta med henne og mora.
Hos oss ble hun aldri plassert i bur. Fikk hele 1etg for seg selv og det trivdes hun veldig godt med. Vi stengte døra opp til 2 etg. og hun klaget aldri over det. La seg godt til rette på gulvet eller i sofaen når vi var ute av syne… Wink Hun var max 4 timer alene når barna var på skolen. Minste jenta vår var helt oppslukt i henne og tilbrakte MYE tid med både triks og leking i hagen.

Adferden hennes har ingen klar logikk som vi forstår. Hun har aldri angrepet valper eller hunder som er yngre enn 1-1 ½ år. Hun gir seg hvis det kommer sterke og dominante hunder og mora si har hun total respekt for og legger seg helt flat. Smile Så helt ”gal” er hun ikke. Men hun blir veldig stressa hvis hun er i bånd og det er mange hunder rundt henne slik som for eksempel på hundekurs ved en hundeskole. Men roer seg ned etter hvert.

Noen som kjenner seg igjen i dette? Kan slikt ”fikses”? Kan det være sykdom, for mye hormoner, noe vi gjør feil osv.
Årsaken til at dette innlegget kommer i dette forumet, er at vi vurderer å levere henne tilbake – gud forby fordi bare tanken gjør barna og kona svært lei seg, men hvis vi må, har vi veldig lyst på en Dansk/Svensk gårdshund. Er det noen som kjenner/har en slik som er 1-2 år gamme uten adferdsproblemer, men som må omplasseres?

Men først og fremst om noen i Vestfold/Telemark distriktet som kan hjelpe oss med problemet med vår hund i dag. Smile

Hilsen en hjelpesløs fersk hundeeier.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 10:21    Emne: Hei Svar med sitat

Velkommen hit! Har dere vurdert dsg før, på Canis eller noe? Synes jeg kjenner igjen nicket fra et sted...

Hvilke adferdskonsulenter har dere snakket med? Har de ikke gitt noen råd om trening utover å nevne hva som kanskje kan være årsaken? En annen viktig ting er å få en grundig sjekk hos veterinær. Gjerne røntge henne, og sjekke stoffskifte o.l., og være sikker på at hun ikke har vondt noe sted.
I tillegg er dette en rase som krever en god del mental stimulering. Får hun noe av det? Det kan antagelig hjelpe med f.eks. søk (kast maten utover gresset i hagen eller putt det i en tom brusflaske), trene triks o.l.

I og med at hun er såppas ung, og har levd kun sammen med sin mor, så vil jeg tro at det kan være at hun rett og slett ikke har lært å omgås andre hunder, og reagerer med usikkerhet på hunder som ikke er sikre på seg selv. Turid Rugaas' "På talefot med hunden" kan være en god bok å lese for å forstå mer av språket hennes og hvordan hun reagerer.

På grunn av alderen tror jeg også at det er fullt mulig å gjøre noe med dette. Jeg har selv en hund som utviklet fryktaggressjon etter en episode i ettårsalderen, og har opplevd mye av det samme. Grunnen til at hun stresser mye i bånd kan godt være at hun rett og slett ikke har like god kontroll da, at hun ikke kan forsvare seg hvis noen skulle angripe henne.

Jeg antar at dere går/har gått på kurs ved en hundeskole, siden du nevner at hun roer seg etterhvert. Fortsett gjerne med det, forhåpentligvis vil det ta kortere tid før hun roer seg etterhvert.

Det viktigste å huske på er å legge opp treningen etter hennes premisser. Hun er antagelig veldig usikker i omgang med andre hunder, og det er dere som setter henne i disse situasjonene.
På kurs og i kontrollerte omgivelser med andre hunder - sørg for å ha nok avstand til de andre. Hvis hun stresser veldig og er ukonsentrert, øk avstanden til de andre, og senk kriteriene for oppgavene hennes. Ikke be henne om å gjøre vanskelige ting når hun er utrygg i en situasjon, som f.eks. å be henne om å legge seg ned ved siden av en fremmed hund.

Også ellers, på tur i bånd f.eks., hold avstand. Ikke insistér på å passere andre hunder tett inntil, men gå heller i en bue eller omvei, og tren på at hun skal ha kontakt med dere når dere passerer. Hvis hun ikke greier å holde kontakten, er avstanden for liten.

Unngå å ha henne løs på friområder hvor det kan komme fremmede hunder i en periode. Prøv å avtale med folk som har trygge hunder og la henne leke og være sammen med dem. Først én, så kanskje flere om gangen. Det er også viktig at dere slapper av og ikke blir anspent så snart hun er i nærheten av en annen hund - det merker hun faktisk, og kan angripe for å forsvare dere!

Det er veldig viktig å bruke tid på dette. Jeg snakker ikke om noen uker bare. Vi hadde et helt år hvor vi nesten ikke omgikkes andre hunder, kun på kurs og treninger i helt kontrollerte omgivelser, og i hagen sammen med trygge hunder som han kjenner godt. Vi droppet hundetreff og utstillinger og andre stressende situasjoner. Og i dag har jeg en hund som er grei nok i de fleste situasjoner, selv om jeg fortsatt må være veldig oppmerksom når han treffer en ukjent hund, men det går stort sett bra.

Håper dette kan hjelpe! Og så vil vi gjerne se bilde av hunden. Smile
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 11:21    Emne: Svar med sitat

Hei og takk for et laangt svar! Very Happy

Vi har vært i kontakt med et par i Oslo distriktet, samt et par dyrleger i vårt distrikt. Men vi har ikke vært på hundeforum tidligere, så nicket har du eventuelt fra andre steder. Smile
Tipsene dine ligger i samme ”gate” som de vi har fått tidligere – altså at det kan ta lang tid før vår hund blir ”frisk” og at man sannsynligvis må leve med en viss usikkerhet. Det siste vet jeg er vanskelig for de øvrige i familien å takle. Derfor vurderer vi å levere henne tilbake.

Når det gjelder sykdom så blir jo mitt kontraspørsmål – ville hun ikke da vist en konstant agressivitet og ikke bare i enkelte situasjoner?

På hundeskolen er hun stresset, men ikke verre enn at vi takler det frem til hun roer seg. Men plutselig er det en annen hund som er minst like sint som får henne til å tenne på alle plugger. Damer er jo kjent for å si fra… HEHE
Mental trening/stimuli får hun massevis av. Minste jenta trener et eller annet med henne hver dag og minst 30-60 minutter. Hun elsker å drive med slikt med hunden vår. Smile

Turgåing blir det mindre av i vinter, men hun får minst 1-2 turer om dagen og minst 3-4 ganger i uka med lengre turer hvor hun springer løs, men da helst på områder som vi helt alene. Noen ganger blir det selvsagt steder hvor vi vet vi kan møte andre. Da går det ofte greit, men kanskje 1 av 10 ganger er hun meget sint.
Vi har en nabo med ei tispe på snart 1 år som hun går meget godt sammen med. De leker og ”lekeslåss” og har det tydelig godt sammen. Aldri noe alvorlig slåssing og slik er hun alltid mot valper og yngre hunder. Ellers har vi mange i familien som har hunder og alle bortsett fra ei tispe på 7 år, går helt fint. Tispa hun ikke liker, er også ganske aggressiv, men det skyldes kanskje at hun var da på hennes territoriet og da ville den selvsagt forsvare det. Problemet var at vår hund var enda sintere og til slutt måtte den andre gi seg, men da blødde den litt her og der….

Det å møte andre hunder, er noe vi og vår hund alltid har syntes vært stressende, men noen ganger er det vanskelig å unngå. Da blir det å slepe hunden etter oss.

Noe som bryter litt med angstlogikken, er at hun søker jo ”trøbbel”. La oss si at hun ser en hund på 2-300m avstand og er løs. Da kan du være helt sikker på at hun springer som en gal mot hunden. Hvorfor? Ville det ikke da vært naturlig at hun holdt seg rundt oss for å slippe angsten eller er det slik at hunder ”tenker” angrep er det beste forsvar?

Når det gjelder å bruke tid så er jeg mer usikker på om vi er så dedikerte hundeeiere, dessverre. Vi var vel kanskje ikke forberedt på slikt og da blir vel det store spørsmålet om vi faktisk er egnet som hundeeiere. Tror mange bør gå noen runder med seg selv slik at ikke hunder lider unødvendig av mindre dedikerte eiere som for eksempel oss. Vi var klar over hundens behov og tror vi har klart å følge opp så godt som mulig, men at vi må kanskje bruke minst 1 år eller mer for å få hunden vår nesten frisk, er jeg ikke så sikker på om vi makter å følge opp. Vi er 4 mennesker og 2 katter + hunden i familien. Det å kreve at barna skal bidra med adferdstrening nytter ikke. De er livredde når hunden blir sint. Og kona er meget ukomfortabel med en hissig hund da hviler hele ansvaret på undertegnede som kanskje ikke har nok kapasitet eller mulighet for å prioritere nok.

Vet ikke om bildene blir publisert, men under har jeg 3 lenker...


[img]http://www.facebook.com/photo.php?pid=2106443&l=2b4163aa27&id=562465193[/img]

[img]http://www.facebook.com/photo.php?pid=2106444&l=b95d6d0f40&id=562465193[/img]

[img]http://www.facebook.com/photo.php?pid=2106445&l=a53cf19092&id=562465193[/img]


Sist endret av krl69 ma. jan. 18, 2010 11:24, totalt endret 1 gang
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 11:23    Emne: Svar med sitat

Nope. Bildene ble bare linker. Vet ikke helt hva jeg gjør galt.... men jeg kjenner ikke dette forumets restriksjoner osv. Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 11:51    Emne: Svar med sitat

Linkene må være direkte til bildet, dvs. ende på .jpg eller.gif. Men jeg tror facebook har begrensninger på slikt også.

Det høres jo ut som hunden får nok aktivitet, og at ungene er flinke med henne.

Det er helt naturlig for en fryktaggressiv hund å "oppsøke" trøbbel. Det er slik de viser seg for å ikke la den andre parten tro at de er svake. Min gjorde akkurat det samme, og må fortsatt bort til andre for å undersøke, nesten uansett hvor langt unna de er.

Jeg kan anbefale Knut på Familiehunden.no og Birgitta på Jar hundeskole, de er begge flinke med trening på slike ting.
Jeg kjenner dessverre ikke til noen nærmere dere. Det forutsetter også at alle i familien er villige til å legge til rette. En målsetning i treningen er også at hunden aldri skal komme i en situasjon der hun blir sint, men barna bør ikke behøve å håndtere dette alene før hun er en god del tryggere (barn bør ikke gå tur alene med en hund som er for sterk for dem uansett, strengt tatt).
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 12:04    Emne: Svar med sitat

simira skrev:
Linkene må være direkte til bildet, dvs. ende på .jpg eller.gif. Men jeg tror facebook har begrensninger på slikt også.

Det høres jo ut som hunden får nok aktivitet, og at ungene er flinke med henne.

Det er helt naturlig for en fryktaggressiv hund å "oppsøke" trøbbel. Det er slik de viser seg for å ikke la den andre parten tro at de er svake. Min gjorde akkurat det samme, og må fortsatt bort til andre for å undersøke, nesten uansett hvor langt unna de er.

Jeg kan anbefale Knut på Familiehunden.no og Birgitta på Jar hundeskole, de er begge flinke med trening på slike ting.
Jeg kjenner dessverre ikke til noen nærmere dere. Det forutsetter også at alle i familien er villige til å legge til rette. En målsetning i treningen er også at hunden aldri skal komme i en situasjon der hun blir sint, men barna bør ikke behøve å håndtere dette alene før hun er en god del tryggere (barn bør ikke gå tur alene med en hund som er for sterk for dem uansett, strengt tatt).


Det siste er jeg uansett veldig enig i. Men hun på snart 12 bør jo kunne håndtere ei tispe som er litt større enn en Collie eller er det for mye forlangt?

Ellers takk for tipsene! Skal ta kontakt, så ser vi. Smile

Æsj. Jeg vet jo seff at linken må være direkte til bildet. At det går an, men jeg fant et lite triks i Facebook... Wink

Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 19:27    Emne: Re: Adferd og omplassering Svar med sitat

Jeg vil også anbefale Birgitta fra Jar hundeskole på det varmeste, hun er veldig flink med den type hund som dere har. Ellers vil jeg og anbefale Gry Løberg i Manimal. Hun samarbeider også med Birgitta, så det går jo ann å først gå til Gry og få videre hjelp av Birgitta. Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 19:34    Emne: Svar med sitat

Birgitta er oppdretter av dsg. Smile Knut på Familiehunden.no har faktisk også dsg, faktisk. En kan jo bare forvente av gode hundetrenere velger flotte raser. Wink
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
MiloRegistrert: 21.10.2007
Innlegg: 394
Bosted: Sandefjord

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 19:51    Emne: Svar med sitat

Jeg ville funnet noen i ditt distrikt som har utdanning fra Turid Rugaas.
Sjekk http://www.turid-rugaas.no/ og se på hundetrenere.

Hvis jeg forsto alt rett så trener dere med henne på hundeskole og datter trener triks og div.
Jeg vil jo si at ALL trening og turer der hun treffer andre hunder og får utager gjør ting værre og hun vil aldri bli bedre hvis dere fortsetter sånn!
Stress hos hund viser seg på forskjellige måte hos hunder, utagering og bjeffing og det å ville angripe er jo noen av dem..

Virker som hun har hatt et kjedelig liv før hun kom til dere og når hun da kommer til dere og det er masse nytt vil hennes naturlige utvikling gå ned noen hakk, noen vil nesten bli som valper igjen...
Hun er stresset over nytt hjem og nye personer i livet hennes og plutselig en masse trening. IKKE BRA I DET HELE TATT!!!
Skjønner at datter vil kose og trene men for hunden blir dette helt feil og det blir kaos oppi hodet hennes.
Selv om hun virker snill og rolig inne viser det seg jo ute at noe er galt..
Lange turer blir de forresten ikke slitne av, bare mer stress.
Hvis hun da også må bruke masse energi for å hisse seg opp over andre hunder....ikke bra Sad

Blir hun gitt tilbake ol blir ting enda værre.
Kasteballer blir enda mer stress og blir til slutt avlivet for det er desverre så misforstått dette med stress og aggresivitet(som alle tror det er)

Finn noen som kan positiv læring, Turid Rugaas elever feks, IKKE tren med henne og IKKE lange turer og IKKE turer der hun treffer andre hunder!!!

Må jo tilføye at jeg vet alt om hund med stress, utagering, slossing og jeg VET hva jeg snakker om, og jeg VET at den metoden jeg har nevnt over funker!!
Hunden min er en helt annen i dag enn for 1 år siden...
Ting tar tid, men hvis alle er innstilt på å gjøre felles innsats så vil det funke Smile

Masse lykke til!!!!
Håper på oppdateringer og at alt går bra, hun er jo super søt Smile)
_________________
Hege og Milo
http://hegeogmilo.blogg.no/
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 20:45    Emne: Svar med sitat

Hei og takk for svar!

Nå må jeg kanskje tone det ned noe. Det høres ut som det forrige livet var totalt uten stimuli og ingen sosial kontakt overhodet. Det er jo ikke riktig, men det var et liv på en gård og det kunne bli lange dager, men hun fikk være med et par dager i uka å springe etter hest og var mye i et par staller hvor det var andre hunder også + andre dyr. Katter er hun helt ”kurert” mot. Bryr seg ikke. Smile Fugler og annet vilt, for eksempel rådyr er kjempemorsomt å jage til hun gir opp. Selvfølgelig ikke bra, men når man er i skogen og hun går løs, er hun veldig aktiv og snuser som en gal! Smile

Hundekurset(8 ganger og vi har ikke vært der siden i senhøsten…) var fordi ”alle” eksperter mente at sosialisering var meget viktig slik at hunden skulle bli vant med andre hunder. Og her kommer noe av problemet vårt – det er jo like mange forskjellige meninger som det er eksperter. Jeg har snakket med sikkert 10 forskjellige eksperter – alt fra dyrleger til adferdskonsulenter og mange kommer med forskjellige tips og har forskjellige meninger. Vanskelig å plukke det som passer min hund best.

Du skriver masse trening og med tydelige typer: ”IKKE BRA I DET HELE TATT!!!” Men her strides de lærde også. Jeg har fått tips om at det at rasene som vår er blanding av, krever mye hjernestimuli. Hvis den ikke får det, kan mangel på stimuli også føre til adferdsproblemer. Enkelt skal det ikke være… forrige eier gav også uttrykk for at hunden vår likte å leke litt mer intelligente leker, så helt borte var vel ikke den biten heller. Og nå så dreier det seg ikke om systematisk trening, men et barn på 9 år som leker med hunden i opptil 1 time hver dag i beste/verste fall. Stryk det som passer. Wink Lek som dreier seg om alt fra sparke ball til å søke etter godbiter eller gjøre triks for å få biten.

Slik jeg tolker forslagene dine, så skal vi altså gå korte turer, ikke møte andre hunder og være ganske passive ovenfor henne i hjemmet. Regner med at vi får lov til å kose og være kjærlige med henne.

Problemet med dine tips er først og fremst stedet hvor vi bor. Å unngå andre hunder temmelig vanskelig. Selv mitt på natta møter jeg hund med hundeeier. I tillegg er det hund i nabohusene slik at hvis jeg skal slippe hunden ut i hagen, kan det bli konfrontasjoner. Og det går folk forbi huset vårt med hund… osv osv. Jeg kan ikke kjøre milevis hver dag bare for å lufte hunden. Det er praktisk vanskelig å få til.

Og når vi da i tillegg får vite at vi ikke kan levere tilbake, vel da føler jeg situasjonen ganske låst. Men det er en mulig utvei og det er at min søster tar over hunden. Hun kjenner den godt da de har kjent hverandre siden den var valp. Søstera mi er m.a.o. meget god venninne med tidligere hundeeier. Hun bor slik til at det er svært få hunder i nærheten og kun 1 barn i huset som ikke lenger er så gira på hunder. Hun har vokst opp med Border Collie i hele sitt liv og for henne er det en helt ordinær ting med hund. Kommer ikke til å leke/trene eller med dine ord, stresse hunden noe særlig. De har også en gård på 2-3 mål som er inngjerdet og det er ingen nabohunder som kan forstyrre.

Men alt i alt ser jeg at dette året eller hva det enn tar, blir et trist hundeliv. Naturlig for hunden må da være lange turer i skog og mark hvor hun kan springe fritt og være glad og fornøyd. Det er kun når hun møter andre hunder som hun ikke liker, dvs. kanskje 1 av 10, som hun kan gå bananas. Og når hun i tillegg ikke skal få lek og hjernestimuli, vel, hvis jeg hadde vært hunden, hadde jeg bedt eierne skutt meg på dagen. HEHE


Og til slutt – det at du VET masse om dette temaet, vel det VET alle jeg har snakket med ang. dette temaet. Hvorfor vet du mer om dette enn andre? Hvorfor er din teori eller erfaring bedre enn de andres? Har du trent mange hunder med tilsvarende problemer? Jeg bare undrer. Smile

PS! Takk for tipsene dine! Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
MiloRegistrert: 21.10.2007
Innlegg: 394
Bosted: Sandefjord

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 21:05    Emne: Svar med sitat

Mange har desverre litt for mange meninger om hundtrening og ikke alt passer alle hunder eller eiere.
Mine forslag passer MEG og MIN hund og jeg vet at det fungerer på veldig mange andre også...
Turid Rugaas er en internasjonal hundetrener og har en positiv metode når det gjelder innlæring og adferd og det er KUN dette som gjelder for meg nå.
Har desverre hørt på litt for mange litt for lenge men endelig en metode som er helt super!
At dette er en umulighet for deg og din hund, og at du i denne jungelen av mange meninger ikke synes dette henger på greip er jo en fair sak.

Håper hunden får et godt og langt liv uansett hva dere finner ut av Wink
_________________
Hege og Milo
http://hegeogmilo.blogg.no/
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 21:14    Emne: Svar med sitat

Milo skrev:
Mange har desverre litt for mange meninger om hundtrening og ikke alt passer alle hunder eller eiere.
Mine forslag passer MEG og MIN hund og jeg vet at det fungerer på veldig mange andre også...
Turid Rugaas er en internasjonal hundetrener og har en positiv metode når det gjelder innlæring og adferd og det er KUN dette som gjelder for meg nå.
Har desverre hørt på litt for mange litt for lenge men endelig en metode som er helt super!
At dette er en umulighet for deg og din hund, og at du i denne jungelen av mange meninger ikke synes dette henger på greip er jo en fair sak.

Håper hunden får et godt og langt liv uansett hva dere finner ut av Wink


Okey, da forstår at dette er først og fremst din erfaring med din hund. Men problemet jeg ser med opplegget ditt, er dette med å ”passivisere” hunden. En Border Collie er IKKE lett å passivisere. Den blir veldig lett overgira og rastløs. Du kan jo forestille deg hvordan en hund på nesten en Schæfer størrelse blir å ha i huset når den ikke får ut energien sin. Wink

Men takker og for bukker for ditt innspill. Vi ringer til henne du tipset om og vi blir selvfølgelig totalt forvirret av alle råd og tips! Wink

Ja vi håper virkelig at Lille som hun heter, får det godt! Hun er en fantastisk god hund og det har blitt mange tårer etter at vi begynte å innse hvor det bar hen…
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
MiloRegistrert: 21.10.2007
Innlegg: 394
Bosted: Sandefjord

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 21:23    Emne: Svar med sitat

Og forresten dette med at ei på 12 bør kunne håndtere hunden..
HVIS nå da hunden treffer en annen hund som hun ikke liker når disse to går tur sammen så tror jeg hun på 12 er temmelig hjelpesløs...
Men igjen MIN mening!
_________________
Hege og Milo
http://hegeogmilo.blogg.no/
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 21:29    Emne: Svar med sitat

Milo skrev:
Og forresten dette med at ei på 12 bør kunne håndtere hunden..
HVIS nå da hunden treffer en annen hund som hun ikke liker når disse to går tur sammen så tror jeg hun på 12 er temmelig hjelpesløs...
Men igjen MIN mening!


Jepp. Det var et spørsmål og jeg vet ikke selvom jeg synes at hun bør kunne håndtere hunden, men ikke nå som vi vet at hunden vår kan bli agressiv. Derfor er ikke det lenger akutelt. Spørsmålet mitt var mer rettet generelt om en hund på tilsvarende størrelse, men som ikke var hissig...
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
MonicaRegistrert: 10.11.2006
Innlegg: 962
Bosted: østlandet

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 21:41    Emne: Svar med sitat

Jeg har vel egentlig ingen gode tips å komme med, men egentlig bare et innlegg for å vise medfølelse Laughing .

Men det hørtes ut som en "tøff" blanding som kan bli slitsom å ha i hus om alt går feil vei. Jeg vet godt hvor slitsom det er å måtte tenke på ting hele tiden, være konsekvent, og ha en hund med masse nykker (var nok verre i mitt tilfelle da bikkja ikke var helt god i toppen med tvangslidelser og konstant stress pga det++).

En ting vil jeg si, og det er at jeg ikke ville unngått problemene, det gjør det sjeldent bedre (om man ikke kan unngå det hele livet). selv fått sånne tips, og nei det fungerte ikke på min hund den gang.

Men hvorfor overtok dere bikkja? Det er jo en stor overgang for en hund å bo på gård hvor livet går sin gang og man bare kan rusle rundt (er bare vandt til det som er der), til å havne i "byen" hvor en må gå i bånd hver dag.
_________________
-Monica
www.monicaen.com
Bocca & Chilli
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Atferd Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Gå til side 1, 2  Neste
Side 1 av 2

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no