Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Adferd og omplassering
Gå til side Forrige  1, 2
 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Atferd
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ma. jan. 18, 2010 21:57    Emne: Svar med sitat

Monica skrev:
Jeg har vel egentlig ingen gode tips å komme med, men egentlig bare et innlegg for å vise medfølelse Laughing .

Men det hørtes ut som en "tøff" blanding som kan bli slitsom å ha i hus om alt går feil vei. Jeg vet godt hvor slitsom det er å måtte tenke på ting hele tiden, være konsekvent, og ha en hund med masse nykker (var nok verre i mitt tilfelle da bikkja ikke var helt god i toppen med tvangslidelser og konstant stress pga det++).

En ting vil jeg si, og det er at jeg ikke ville unngått problemene, det gjør det sjeldent bedre (om man ikke kan unngå det hele livet). selv fått sånne tips, og nei det fungerte ikke på min hund den gang.

Men hvorfor overtok dere bikkja? Det er jo en stor overgang for en hund å bo på gård hvor livet går sin gang og man bare kan rusle rundt (er bare vandt til det som er der), til å havne i "byen" hvor en må gå i bånd hver dag.


Vi bor absolutt ikke i byen og vi har flere steder hvor vi kan slippe hunden løs og den får langt mer trim og stimuli enn det den fikk før vi tok over etter min mening, men vi kjente jo ikke til at den kunne bli aggressiv ovenfor andre hunder. Og i tillegg har vi en inngjerdet tomt, dog langt mindre enn hva hun var vant med, men allikevel...Men hadde vi blitt gjort oppmerksom på hennes lynne fra start av, ville vi nok tenkt oss om flere ganger før vi hadde tatt en avgjørelse. Men så kan den jo ha blitt slik etter hvert. I begynnelsen merket vi ikke dette da vi stort sett var på turer på steder hvor det ikke var andre turgåere med hunder. Jeg driver med en slags sport hvor dette er aktuelt... men ikke fullt så aktuelt på vinteren.

Det at hunden er tøff, sterk og krever sitt er overhodet ikke noe problem. Men at den er sint og aggressiv ovenfor andre, er et problem.

Årsaken til at vi fikk tilbud om å ta over var at eieren ikke lenger fikk mulighet til å være så mye sammen med hunden + at eieren var i ferd med å bryte ut av et forhold osv osv. Det ble flytting, langt mindre hus(ingen stor og lukket eiendom) og hele eierens livssituasjon gjorde at det å ha 2 hunder ble vanskelig. Derfor ble det slik at vi tok over henne før alt dette ble en realitet. Vi og eier mente at det måtte bli bedre enn det livet som ville komme. Mulig det var feil, men logisk sett burde det å få en innskrenket utfoldelse og langt mindre ettersyn osv, være ganske negativt i forhold til å komme til en familie som hadde masse tid og kjærlighet eller bommet vi helt?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 08:42    Emne: Svar med sitat

Jeg synes det virker som dere virkelig gjør alt dere kan for å hjelpe denne hunden, og det er jo kjempebra. Det finnes mange måter å trene slike hunder på. Jeg vil bare igjen anbefale Birgitta fra Jar hundeskole, jeg mener hun har en veldig bra måte å jobbe med slike hunder på. Og hun har mye erfaring.

Jeg vil bare komme med et lite tips, ikke gå med henne løs med mindre dere har 100% innkalling uansett situasjon. Når dere vet at hun kan angripe andre hunder, så kan man ikke ta den sjansen. Det er dårlig gjort for både deres hund, som kan komme opp i situasjoner som ikke er bra for den, og for andre hunder dere møter som kan bli angrepet.
Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 11:08    Emne: Svar med sitat

Med å unngå andre hunder mener jeg ikke at hun ikke skal se en hund på månedsvis. Men ikke være løs i nærheten av andre hunder, hold GOD avstand når dere møter hunder på tur, om dere så må snu eller gå en annen vei, og faktisk vise henne at dere tar ansvar for at ingen hunder angriper henne, eller dere. For det er godt mulig at det er det hun tror hun gjør, altså holder dem unna.
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 13:43    Emne: Svar med sitat

Vi forstod etterhvert at å slippe henne løs uten at jeg er 100% sikker på at det ikke er andre hunder i mils omkrets, er et sjansespill. Derfor blir det en av tingene vi skal skjerpe skikkelig på.

Men hun liker jo seff å jage rådyr også. Ser hun en kalv eller mor med kalv, vel da jages de til de skilles eller til hun ikke gidder mer. Å høre skrikene til rådyr er IKKE hyggelig... så derfor har vi måtte ta forhåndsregler i områder hvor det er mye vilt. Heldigvis har ikke dette skjedd mer enn et par ganger. Og så må selvfølgelig båndtvansregler overholdes. I mange områder er det båndtvang hele året pga. naturvern områder osv. Men for en hund å gå i bånd hele tiden, er jo ikke et fullverdlig hundeliv slik jeg ser det, men det er min mening. Wink Allikevel - er det det som skal til for at hunden min skal bli roligere og mer harmonisk, så får vi være strenge.

Takk for alle innspill. I løpet av et par uker tar vi stilling til om hva vi gjør. Det er mange følelser i sving og da har man lett for å bli litt preget av det ved en eventuell hard beslutning.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 14:16    Emne: Svar med sitat

Jeg er også veldig enig i at det er viktig for hunder å få løpe løs, gjerne hver dag. Men jeg synes det er enda viktigere at hunden ikke kommer opp i situasjoner den ikke takler, og som kan være farlige. Om du tenker at hunden har mye energi som den trenger å få ut, kan man jogge/gå på ski/sykle osv for at den skal få løpt litt også. Men jeg synes kanskje det høres ut som hunden din trenger å trene på å forholde seg rolig i alle situasjoner framfor å få løpt mest mulig. Kanskje kløv kan være noe?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
MiloRegistrert: 21.10.2007
Innlegg: 394
Bosted: Sandefjord

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 14:31    Emne: Svar med sitat

Håper du skjønner at det er en hund med jaktinstink du har??
Og at hun har fått jage vilt er jo helt vanvittig men jeg skjønner at innkallling da ikke er enkelt!
Tenk om noen skulle jage kona og ungene dine sånn de ble separert?? Jeg blir rett og slett forbanna når jeg leser sånt, beklager at jeg bryr meg men jeg MÅ bare få sagt det...
At en hund bør løpe løs og være en hund 100% er jo en selvfølgelighet.
MEN håper du virkelig ser at hunden din har nok problemer til at den skal få utagere på forskjellige ting som ikke er bra for den eller andre.

Alle problemer kan løses hvis dere virkelig vil og finner rett metode Smile
_________________
Hege og Milo
http://hegeogmilo.blogg.no/
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
MonicaRegistrert: 10.11.2006
Innlegg: 962
Bosted: østlandet

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 14:51    Emne: Svar med sitat

Er enig med Milo.

Om dere har en hund som løper etter vilt så må dere aldri la den få den muligheten, i værste fall holde seg unne de områdene.

En hund bør få løpt løs og utfoldet seg på den måten, men kan man ikke ha en hund løs så er det på med langline. Det ansvaret må man bare ta på seg om man har en sånn type hund.
Også får man trene innkalling, innkalling, og innkalling.

Vil også anbefale dere å trene mye kontakt, for dette kan dere bruke senere under treningen av å passere andre hunder f.eks.
_________________
-Monica
www.monicaen.com
Bocca & Chilli
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 15:48    Emne: Svar med sitat

Langline og kontakttrening er et must. Smile
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 15:55    Emne: Svar med sitat

Dere som setter dere på pidestallen og er bedrevitere – problemene med hunden har vi forstått og ønsker å gjøre noe med det. Hvorfor noen ønsker likevel å dømme sier jo bare noe om dere som hundeeiere. Tipper dere også har vært ferske og ikke har gjort alt riktig!?? Og si at man blir forbannet og kommer med håpløse sammenligninger osv, vel da har man ikke lest det jeg skriver. Vi ønsker å få en bedre hund og har nå lært at det å slippe hunden løs ikke er fornuftig både for andre hunder og andre dyr. Var det så vanskelig å forstå da? Jeg var jo fullstendig klar over at ved å være ærlig å innrømme at man har gjort et par bommerter, ja da kommer hylekoret som selvfølgelig gjør ALT riktig hele tiden….

Men jeg står fast ved at en hund er en rovdyr med jaktinstinkter og da holde den i bånd ikke gjør den til en fullverdig hund. En hund bør i utgangspunktet være mer fri enn å jogge, springe ved siden av sykler eller andre menneskeskapte treningsformer. Men er den ikke tilregnelig, så skal man selvsagt la den gå i bånd eller la den springe fritt i et innesperret område.

Som sagt, så ønsker jeg at min hund skal bli ”frisk” nok til å bli den frie hunden som verken jager eller angriper. Om vi lykkes får tiden vise. Gjør vi ikke det, så får vi ta konsekvenser av det.
Jeg ønsker ikke å bidra noe mer her da jeg tror jeg fått de tipsene jeg trenger + at ser at jeg må etter hvert repetere meg selv da enkelte tar alt ut av kontekst slik at de kan fortelle oss ferske at vi kløner det til.

Takk for meg for denne gangen!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
MonicaRegistrert: 10.11.2006
Innlegg: 962
Bosted: østlandet

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 16:05    Emne: Svar med sitat

krl69 skrev:
Dere som setter dere på pidestallen og er bedrevitere – problemene med hunden har vi forstått og ønsker å gjøre noe med det. Hvorfor noen ønsker likevel å dømme sier jo bare noe om dere som hundeeiere. Tipper dere også har vært ferske og ikke har gjort alt riktig!?? Og si at man blir forbannet og kommer med håpløse sammenligninger osv, vel da har man ikke lest det jeg skriver. Vi ønsker å få en bedre hund og har nå lært at det å slippe hunden løs ikke er fornuftig både for andre hunder og andre dyr. Var det så vanskelig å forstå da? Jeg var jo fullstendig klar over at ved å være ærlig å innrømme at man har gjort et par bommerter, ja da kommer hylekoret som selvfølgelig gjør ALT riktig hele tiden….

Men jeg står fast ved at en hund er en rovdyr med jaktinstinkter og da holde den i bånd ikke gjør den til en fullverdig hund. En hund bør i utgangspunktet være mer fri enn å jogge, springe ved siden av sykler eller andre menneskeskapte treningsformer. Men er den ikke tilregnelig, så skal man selvsagt la den gå i bånd eller la den springe fritt i et innesperret område.

Som sagt, så ønsker jeg at min hund skal bli ”frisk” nok til å bli den frie hunden som verken jager eller angriper. Om vi lykkes får tiden vise. Gjør vi ikke det, så får vi ta konsekvenser av det.
Jeg ønsker ikke å bidra noe mer her da jeg tror jeg fått de tipsene jeg trenger + at ser at jeg må etter hvert repetere meg selv da enkelte tar alt ut av kontekst slik at de kan fortelle oss ferske at vi kløner det til.

Takk for meg for denne gangen!

Det var da såre tær.
Vi prøver å komme med råd også, og langline er et godt verktøy til at hunden kan få løpe "løs" men samtidig under kontroll.

Jeg håper virkelig at dere får det til å fungere og at det løser seg. Det er ingen enkel sak når man er fersk i gamet(ei heller ikke når man har mye erfaring), men det virker som dere har lyst til å prøve og går inn for det, og det er bra Smile

Håper ikke du forsvinner fra forumet av denne grunn. Hadde jo vært koselig å visst litt hvordan ting gikk. Om dere får fremskritt, om dere ikke får det til, hvilke valg dere tar. Evt om dere trenger flere tips.
Ingen her kommer med en fasit, bare egne tanker og erfaringer. For innen hundetrening finnes det ingen fasit. Noen treningsmetoder fungerer til den hunden, mens til en annen hund må man kanskje litt "hardere" til verks.

Ønsker dere hvertfall lykke til Smile
_________________
-Monica
www.monicaen.com
Bocca & Chilli
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
krl69Registrert: 18.01.2010
Innlegg: 32

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 16:18    Emne: Svar med sitat

Smile Vel, nå var det ikke de sakelig og gode innleggene jeg ref til. Mulig jeg virket litt sår eller hva man kan kalle det, men jeg har frekventert masse på diverse forum i andre sammenhenger og ser at ting eskalerer og da blir det usakelig diskusjoner. Derfor stopper jeg nå. Kommer gjerne tilbake når vi er skikkelig i gang med trening, men innlegg som utelukkende dreier seg om å dømme, kritisere og vise en bedrevitende holdning, kan jeg virkelig spare meg for.

Så dette er absolutt ingen hasta la vista for alltid. Og igjen - tusen takk for alle gode råd! Noe var jeg klar over og noe var jeg absolutt ikke klar over. Og til de som ble støtt av at min hund jager vilt og andre hunder - det er selvsagt IKKE noe jeg ønsket eller var klar over at hun gjorde. Man må jo gjøre noen sure og kjipe erfaringer før man forstår hva man har å gjøre med.

NÅ ble vel jeg ferdig vel? HEHE
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 16:41    Emne: Svar med sitat

Vil bare ønske dere lykke til, jeg. Noen ganger går det bra og andre ganger feiler man.

Og husk på, det er masse damer her på forumet, vi blir litt bitchy i ny og ne (humørsvingninger og sånt).

Red: skrivefeil (mistanke om hundehår under enkelte taster)
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
cathrine
Site Admin


Registrert: 27.08.2006
Innlegg: 1678

InnleggSkrevet: ti. jan. 19, 2010 20:34    Emne: Svar med sitat

Jeg kommer litt sent inn i debatten, men egentlig ville jeg bare ønske deg velkommen hit og lykke til.
Jeg har ingen fasitsvar på hvordan dette kan takles. Hunder er forskjellige. Min hund både jakter på vilt og klatrer i trær. Det kunne sikkert, eller kanskje trenes bort, men jeg har faktisk gitt opp...
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Atferd Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Gå til side Forrige  1, 2
Side 2 av 2

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no