Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Punktert lunge

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Sykdom og helse
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
KirrArtRegistrert: 05.02.2010
Innlegg: 129
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: sø. mai 09, 2010 12:01    Emne: Punktert lunge Svar med sitat

Dette handler (heldigvis) ikke om min hund, men min venninnes boxer på 11 mnd. På tur for noen dager siden falt han utfor en skrent på noen meter, og pådro seg punktert lunge. Av veterinær fikk de beskjed om å holde hunden i ro i 3-4 uker, noe som ikke helt falt i god smak fordi "han har så mye energi som han må få utløp for". Jeg sa at dere er bare nødt til å holde han i ro til han er frisk, ellers kan han bli mer ødelagt og i verste fall dø. Jeg sa også at de måtte bruke halsbånd en periode og ikke sæle, ettersom han trekker veldig og ikke har særlig oppdragelse. Nei det gikk visst heller ikke, "for han drar så fælt og peser så han ikke får puste". Da er dette en ypperlig anledning til å trene med han så han ikke drar så fælt ved å bruke halsbånd og nappe hver gang han begynner å trekke, og ikke la han hale og dra. Hold han inntil dere på tur, la han tisse og bæsje, ikke la han gå løs til han er frisk. Dette hørtes uoverkommelig ut, og jeg begynner å bli redd for at denne skaden kan utvikle seg dersom de gir etter for hundens ønsker om å leke og herje.
Ettersom hunder ikke viser smerte på samme måte som oss, er det ofte vanskelig å se at de har det vondt. De har fortsatt energi og kan se friske ut selv om de har store smerter. Så det jeg tenker på da, er at de kommer til å fortsette å la han dra og trekke, hale han tilbake med sæle, så det presser på lungene, fordi han virker i fin form, selv om de fikk klar beskjed om at han skulle være HELT i ro i 3-4 uker.
Det virker ikke som om de helt forstår alvorligheten i dette. De har dessuten nettopp fått en baby, så det er også en ny ting som hunden kommer til å være nysgjerrig på.
Kjenner jeg er litt engstelig for dette her, og håper noen har noen råd!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: sø. mai 09, 2010 12:34    Emne: Svar med sitat

Jeg har ikke noen erfaring med punktert lunge på hund. Men å nappe i båndet når hunden trekker ville jeg overhode ikke anbefalt. Hverken for hunder med punktert lunge eller friske hunder.

De bør nok absolutt høre på veterinæren sitt råd om å holde han i ro, det finnes mye hjernetrim man kan drive med for å lette litt på trykket for han.
Jeg ville kanskje kjøpt en ordentlig trekksele, som er laget for at hunden skal trekke. Jeg mener ikke at han skal trekke, men jeg vil tro en skikkelig trekksele vil belaste minst for lungene.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: sø. mai 09, 2010 14:26    Emne: Svar med sitat

Hva med å låne dem Turid Rugaas' "Hva gjør jeg når hunden trekker i båndet"? Fra biblioteket hvis du ikke har den selv?
Rykking er ikke bra, og heller ikke halsbånd hvis han trekker så veldig. Da er faktisk sele bedre, men de bør jo likevel holde ham i ro. Sad
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: sø. mai 09, 2010 21:10    Emne: Svar med sitat

Hunden skal ikke på tur i det hele tatt. Har veterinæren anbefalt ro i 3-4 uker betyr det "kun ut for å bæsje og tisse, burhvile resten av tida". Burhvile fordi jeg antar at "ro" innendørs med en 11 mnd gml boxer er umulig.

Det er jo synd for de at hunden har masse energi. Men de bør følge anbefalingene. Med mindre de vil at hunden skal dø eller at de er så lite glad i pengene sine at de ønsker å bruke mye mer enn nødvendig på veterinærutgifter.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
KirrArtRegistrert: 05.02.2010
Innlegg: 129
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ma. mai 10, 2010 08:13    Emne: Svar med sitat

Siste jeg fikk høre nå var at hunden skulle være i ro i 10 dager, gå korte turer med halsbånd.

Det jeg mente med å nappe i båndet lurer jeg på om noen kanskje misforsto hva jeg helt mente. Jeg snakker ikke om å nappe og nappe, men som vi lærte på kurset for å avverge situasjoner, eller rette på uønsket atferd hvor man gir en kommando (nei, ehp!, pssht osv) samtidig som man rykker litt i båndet.

Hvor lang tid bruker en punktert lunge på å leges egentlig?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Sykdom og helse Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no