Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Normal grensetesting?

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Lydighet
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
KirrArtRegistrert: 05.02.2010
Innlegg: 129
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. nov. 09, 2010 22:34    Emne: Normal grensetesting? Svar med sitat

Lily nærmer seg 11 mnd nå, og de siste dagene har jeg merket at hun har forandret seg litt. Blitt veldig urolig, spesielt inne, men stresser veldig ute også. Hun bjeffer masse og og er helt besatt av å vente i vinduet til det kommer noen hun kan bjeffe på. Hvis det ringer på blir hun helt krakilsk og hyler og knurrer og bjeffer, MYE verre enn før. Også når vi trener på sitt, dekk, bli osv bjeffer hun med en gang hun har satt seg ned og maser om godbiten. Også hvis hun går rundt eller står ved vinduet eller noe, og vi går bort så prøver hun å stikke av som om vi tok henne på fersken eller noe. Bortsett fra det er hun normal, koser masse og er blid og glad, men så herjer hun voldsomt hele tiden ellers. Nå har dette vært bare noen dager da, så jeg har lurt litt på om hun begynner på løpetid nr 2. Hun fikk første løpetid i juli, så det er vel litt tidlig allerede nå?
Den ene lekefilla hennes, (som en gang var en ordentlig leke) luktet veldig surt i dag. Mener å huske at et par av lekene hennes luktet veldig stramt da hun hadde løpetid. I stad kom hun løpende mot meg og da merket jeg den samme dunsten som sist.
Hun piper mye også og skal ut hele tiden. Virker som hun tisser ganske mye hver gang. Har lest at overdreven tissing kan være tegn på stress.
For snart to uker siden kom vi hjem fra USA. Da hadde hun vært på hundepensjonat i nesten tre uker. Dette er et hjemmedrevet pensjonat hvor også en venninne av meg jobber. Det var derfor jeg gikk med på å ha henne der fordi jeg visste at hun kom til å ha det bra der, for jeg er ganske skeptisk til kennler i utgangspunktet. De inkluderer hundene veldig mye i det de driver med og går tre lange turer hver dag, samtidig som de kan være ute i både stor og liten hundegård. Har fått høre mange morsomme historier om hva Lily fant på der, f.eks hvordan hun hoppet opp på den lille datteren til eieren av stedet og rappet pølsa rett ut av hendene på henne. (Ja, det er fyfy.) Men uansett, hun hadde det kjempegøy der. Men kan det hende oppholdet har gjort henne litt mer uavhengig av oss, eller er hun bare i en alder hvor det er normalt at hun tester grenser og prøver å bli sjef?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: on. nov. 10, 2010 07:14    Emne: Svar med sitat

Det kan være løpetid.
Jeg synes også at tre uker på et nytt og ukjent sted med andre hunder, og tre lange turer hver dag, kan bli litt mye. Altså ikke det å være på et fremmed sted bare, men såppas mye aktivisering.

Kombinert med alderen, så har du nok litt utfordring her. Og løsningen er som alltid å være konsekvent og grave dypt etter all tålmodigheten du kan framskaffe. Wink
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: on. nov. 10, 2010 14:57    Emne: Svar med sitat

Min første og andre tanke var at det kan være løpetid på gang. Det er ikke alle som har så veldig lang periode mellom hver gang, og en del kan være ganske uregelmessige de første gangene.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Lydighet Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no