Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
De første ukene

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Valper og unghunder
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
BombiniRegistrert: 18.02.2011
Innlegg: 70

InnleggSkrevet: fr. juli 29, 2011 16:57    Emne: De første ukene Svar med sitat

Hei!

Jeg har mange spørsmål igjen. Jeg mener, nå er det jo bare litt over et år til jeg får min lenge etterlengtede hund Rolling Eyes Hehe

Planen min er å legge opp med jobbing slik at jeg kan ta fire uker fri når valpen ankommer. Siden jeg kommer rett ut fra studier spørs det om jeg får en jobb hvor jeg kan ta betalt ferie (jeg ser for meg å være ekstravakt i hjemmetjenesten siden det fungerer så godt i sommer), men om jeg spinker og sparer bør jeg kunne være hjemme med valpen en måned.
På denne tiden er det mye som skal skje og jeg lurer på:

1. Er det trygt å la hunden være aleine med en Kong? Disse er såvidt jeg veit de beste hundelekene i verden og det at de kan fylles med frossen leverpostei og greier vil jo avlede en liten valp lenge. Men er det en reell risiko at de river av en bit og setter den i halsen? Jeg har hørt at man ikke skal la hunder være aleine med en hel del typer leker.

2. Hvor mye sosialisering bør jeg bedrive og hvor tidlig? Det er en stor sjanse for at vi ender med å bosette oss på Østkanten i Oslo så reise med bil, sykkel og kollektivtransport vil det bli mye av. Bør jeg gi hunden ei uke eller noe hvor vi er hovedsaklig hjemme eller kan vi øve på verden fra dag 2?

3. Jeg har hest og blir jo nødt til å iallefall se til denne og kanskje ri selv mens valpen er bare en liten fis. Kan den bli med i stallen iløpet av den første uka? Og hvis jeg er en smarting og kjører hesten istedenfor å ri, hvor tidlig kan valpen bli med å sitte i vogna? Blir det traumatisk for den å sitte i et hjørne av ridehuset med leka si mens jeg rir?


Kommer sikkert flere spørsmål etterhvert, men dette er de jeg grubler mye på nå Wink
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: fr. juli 29, 2011 19:49    Emne: Svar med sitat

1: Ja, jeg er ganske sikker på at det er helt trygt å la en valp ha kong når den er alene. Jeg har aldri hørt om noen ulykker i forbinnelse med kong.

2: Jeg ville nok startet med sosialisering ganske tidlig, men gradvis. Starte med området rundt der man bor, og se an valpen hvordan den takler det.

3: Det beste alternativet er vel å ha den med i vognen, hvis du ikke kan få noen til å passe den. Den kan nok sikkert være med i stallen ganske tidlig, men da må du legge opp stallbesøket etter valpens behov, tenker jeg.

Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
PammiRegistrert: 15.06.2011
Innlegg: 23
Bosted: Stavanger

InnleggSkrevet: ti. sep. 20, 2011 08:18    Emne: Svar med sitat

Hei
Vi har fått vår valp i sommer og vi jobbet inn dager, brukte ferie og var hjemme fra juni til 22 august.
Vi burde øvd mer på hjemme alene trening, da iallefall vår gutt er ganske sta og skal være med overalt Wink
Vår er alene med kong, men blir fort lei og "gidder ikke" prøve å tømme den
Vi har ikke hest(så kan egentlig ikke svare på det:) men 3 barn med en masse fritidsaktiviteter. Dag 3 hadde vi han med på grill-avslutning og det gikk kjempebra, og han er fast inventar på det meste av treninger, stevner osv. Han er blitt supersosial og er overhodet ikke redd andre mennesker (eller folkemenger) og dyr overhodet!
Lykke til, DSG er en fantastisk rase Very Happy
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
rottmaneierRegistrert: 19.01.2009
Innlegg: 809

InnleggSkrevet: ti. sep. 20, 2011 11:13    Emne: Svar med sitat

Kong med fryst leverpostei gir vi alltid til hundene når de skal være alene. Dette fungerer supet Smile Ikke alltid de gidder å spise opp alt inni den, men som regel er den tom når vi kommer tilbake, og sofaen er varm på det stedet de har ligget og sovet.


Vi hadde besøk allerede dagen etter vi hentet valpen, og dette gikk helt fint. Han er en utrolig trygg og fin valp, så det var ikke noe problem. Er valpen derimot litt mer forsiktig og utrygg, ville jeg ventet ett par dager og sett ann valpen. Men alle mine 3 har vært såppas trygge og utforskende at de var med på ting relativt fort.

Ang. stallen, så ville jeg ikke satt valpen igjen alene i stallen, men tatt den med i vogna. Ta ting i valpens tempo, så skal du se at den raskt tilvenner seg stallen og hestene Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
BombiniRegistrert: 18.02.2011
Innlegg: 70

InnleggSkrevet: to. sep. 22, 2011 22:09    Emne: Svar med sitat

Kult, takk for tips alle sammen Smile Jeg har kjøpt meg to bøker om valper så nå propper jeg skallen full av info og har fått noen svar. I hovedsak er det vel å føle seg fram, tenker jeg? Det er det jeg har gjort med hesten iallefall og han er heller harmonisk.. Wink

Tror dere fire uker fri fra valpen flytter hjem til jeg begynner å jobbe igjen er nok? Jeg har en venninne som syns man burde ta hele sommerferien fri (noe som ikke er et alternativ for meg som ikke er i fast jobb ennå) og en som syns jeg er gal som tenker å være hjemme så mye som fire uker. Forvirra! Begge to har hatt flere hunder opp igjennom.
De fire ukene er først og fremst satt av til gradvis aleinetrening osv.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: fr. sep. 23, 2011 07:03    Emne: Svar med sitat

Du kan ihvertfall ikke ha "for mye" tid hjemme med valpen, så lenge man husker på alenetreningen. Jeg var hjemme med første hunden det første halvåret (pga. sykdom, ikke pga. hunden, men han fikk en myk alenetrening). Andre hunden fikk vi ved nesten 10 ukers alder og var hjemme med i ca. to-tre uker før jeg begynte i jobb, men da maks fire timer daglig. Da jobbet mannen min også ofte hjemmefra eller tok med valpen på jobb innimellom.
Det er nok, som med det meste, individuelt hvor mye tid valpen trenger på alenetreningen.
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
kjerstiRegistrert: 19.03.2009
Innlegg: 108
Bosted: Melhus

InnleggSkrevet: fr. sep. 23, 2011 13:11    Emne: Svar med sitat

Den første hunden , Max, fikk vi i mai. Han var med meg på jobb og lå under kontorpulten min fram til vi skulle ha 4 uker ferie med innlagt hjemme-alene trening. Jobben min har imidlertid nettopp innført en regel om at man ikke har lov til å ha med hund på jobben lenger, så med hund nummer 2,Mia, ble det annerledes. Jeg sparte to uker ferie og var hjemme med henne, sosialiserte og drev strukturert hjemme-alene trening begge ukene.
Mia har taklet dette bedre enn Max gjorde, om det har med opplegget eller det faktum at det er en hund til i stua, vet jeg ikke:)
_________________
Kjersti
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Valper og unghunder Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no