Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Registrerte oppdrettere = ingen garanti
Gå til side 1, 2  Neste
 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Genetikk, avl, oppdrett
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
SweetsalsaRegistrert: 29.01.2012
Innlegg: 77
Bosted: Vestfold

InnleggSkrevet: on. mars 14, 2012 10:43    Emne: Registrerte oppdrettere = ingen garanti Svar med sitat

Ser her på forum at mange legger størst vekt på at de finner oppdretter gjennom NKK, og stoler fullt og fast på det at de er seriøse og godkjente.....

Jeg har et godt eksempel på at det ikke alltid er tilfelle, og at oppdretter bør "undersøkes" litt nærmere før kjøp...

Jeg har en hann-hund fra en godkjent og registrert kennel her i Norge (ikke dsg). Jeg stolte veldig på at dette var en seriøs og flink oppdretter, visste om at de hadde drevet avl i mange år, og hadde mange fine hunder med div premier fra utstilling.

Det jeg dessverre oppdaget etter egentlig kort tid etter kjøp var gjennom ett forum aller først, at flere "familiemedlemmer" fra denne oppdretteren slet med vansker i fht. sykdom og adferd. Det gikk også opp for meg etterhvert at min hunds mor hadde ett stort antall kull i løpet av kort tid, det ble drevet valpefabrikk på høyt nivå, og det ble hele tiden parret med perifere familiemedlemmer akkurat innenfor hva som er akseptabelt. Vel om det- men jeg fikk etterhvert også oppdage at denne oppdretteren stadig sto i avisen etter vanskjøtsel av sine mange hunder.....

Min hund viste rimelig kjapt en nervøs adferd, og fryktaggressiv oppførsel ovenfor særlig barn. Jeg undersøkte litt med andre med hunder fra samme oppdretter og skjønte at det var ett gjennomgående problem hos mange av dem. Søkte hos NKK etter stamtavlen, og kontaktet søsken og andre hunder fra samme oppdretter. Oppdretter ønsket ikke å formidle kontakt for meg til min hunds kullsøsken, hun klarte faktisk å prestere å si at hun ikke hadde navn og adresse på dem, og derfor ikke kunne be dem kontakte meg hvis de ønsket. Etter mye om og men fikk jeg ordnet kontakt selv gjennom NKK, som videresendte mail fra meg.

Og som jeg trodde, de var lite fornøyde med oppdretter de også. De fortalte om møkkete og trangt hus med mange hunder i- og at de var glade for å kunne ta med valpen derifra......

Hundene som denne oppdretteren bruker i avl er premiert, og godkjente som avlshund, men mange hadde C-hofter, noe som er godkjent, men på grensen. Jeg måtte gå med på en avtale om rtg av hofter hos en spesiell veterinær, som holdt til et godt stykke unna. Fikk A på resultatet, og var såklart fornøyd med det, helt til jeg skjønte at oppdretter var en venn av denne veterinæren og derfor kun brukte denne og krevde at alle avlshunder fra denne brukte nevnte veterinær.... Suspekt syns nå jeg....

Jeg hadde skrevet en kontrakt med oppdretter på at min hund kunne brukes i avl av en samarbeidende oppdretter- hun også godkjent i NKK. Etterhvert som min hund viste tydelig uakseptabel adferd skrev jeg ett brev til NKK og lurte på om det var mulig å gå bort fra kontrakten om avl, når adferd ikke var bra. Jeg opplyste også om hvilke erfaringer jeg har gjort med oppdretter. Jeg fikk til svar at hadde jeg undertegnet enn kontrakt, så måtte jeg holde den, hvis ikke kunne jeg evt gå til sak på egen bekostning. Jeg ble så skuffet over NKK, og føler at det jammen ikke er godt nok at hundene har stamtavle og premier på utseende...... Følger de virkelig så dårlig opp oppdrettere at de kun ser på godkjent linje?

Hunden min ble aldri brukt i avl, jeg har motsatt meg ethvert forsøk, og oppdretter har ikke stått på sitt- kanskje ikke så rart når hun vet at saken hennes antagelig stiller svakt..... Det skal også sies at jeg betalte full pris på hunden, noe NKK bemerket at var noe urimelig i forhold til kontrakt om bruk i avl. Historien kunne vært mye lenger- men skal spare dere for det. Men poenget mitt er uansett- sjekk litt med andres erfaringer fra oppdretter, og ikke stol blindt på at NKK har godkjent en god oppdretter....... Det blir gjort mye rusk og rask som de ikke er klar over, og som de sikkert ikke kan ha kontroll på.

Jeg vet at denne oppdretteren fortsatt er i aktivitet og fortsatt godkjent, men at hun ligger lavt når det gjelder utstillinger, og bruker de hundene hun har fått godkjent for lenge siden. Og at et samarbeid med en annen tvilsom oppdretter fortsatt føres.

Dette er nok ikke representativt for de fleste godkjente oppdrettere, heldigvis! Men jeg lot meg lure av en veltalende, erfaren oppdretter som la stor vekt på å følge opp sine hunder...... Bare bløff fra ende til annen skulle det vise seg. Sad
_________________
Hilsen Tonje og Salsa Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: on. mars 14, 2012 17:45    Emne: Svar med sitat

Det er dessverre flere som opplever sånt, og det er trist. Men NKK har hverken myndighet eller middel til å kontrollere folks avl. De holder ustilling for vurdering av eksteriøret, og man kan få en del tester og informasjon der, men NKK har (og kan) stille få krav til selve avlen. Det eneste de kan gjøre er å nekte å registrere hunder som ikke oppfyller visse krav - men selv disse går fint å omgå dersom en oppdretter virkelig vil det, med fiksing av navn på stamtavler osv.

For å få veiledning om gode oppdrettere bør man etter min mening først se til raseklubben og hvilke krav de stiller. Dette er som oftest kun et minimum, så da må man selv sette seg inn i hva som er god avl på egen rase, hvilke sykdommer man skal se etter osv.

Andre gangen vi skulle kjøpe valp stilte jeg en million spørsmål om helse, gemytt og bruk av begge foreldrehundene, og sjekket deres linjer ift. det som testes, selv om ridgebacken er en relativt frisk rase. Utstillingspremier betyr ingenting om ikke alt det andre er på plass, som du selv har erfart.

NKK skal være en veileder, men ikke noe ubestridt kvalitetsstempel på avlshunder.
Angående din kontrakt, som NKK også sa, så er det ikke lov å ha dårligere vilkår i kontrakten enn det kjøpsloven sier. Så lenge du betalte full pris så er hunden din, og du har ikke juridisk plikt til å f.eks. avle på hunden din, selv om det i utgangspunktet er god skikk å følge en avtale, såklart. Vi har også en avtale om avl på ridgebacken, og har fått redusert pris, men jeg har gjort det klart for oppdretter at dersom han får en arvelig sykdom eller andre ting som gjør ham uegnet for avl så vil jeg motsette meg det. Nå er jeg ganske trygg på oppdretteren uansett, så jeg er ikke så bekymret for at det skal skje, heldigvis.
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
SweetsalsaRegistrert: 29.01.2012
Innlegg: 77
Bosted: Vestfold

InnleggSkrevet: on. mars 14, 2012 18:01    Emne: Svar med sitat

Ja, det er ingen tvil om at registrering i NKK ikke er noen form for kvalitetsgaranti- og det er viktig å belyse dette for evt valpekjøpere. Er mange som driver seriøs oppdrett og som er genuint opptatt av deres kull og avlshunders ve og vel, dem skal man kunne kjøpe trygt av! Men det finnes også mange som i altfor stor grad driver butikk, og ikke noe annet .... Dessverre.
_________________
Hilsen Tonje og Salsa Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 07:08    Emne: Svar med sitat

Jeg mener det viktigste er at man velger en oppdretter som avler med registrerte hunder, fordi da har man mulighet til å sjekke ut litt mer selv. Uregistrerte hunder har man stort sett ingen mulighet til å sjekke ut mer på egen hånd. Innenfor gårdshund har ihverfall jeg inntrykk av at de aller fleste registrerte oppdretterne er seriøse og har snille, greie og friske hunder. Men de som avler uregistrerte har jeg dessverre motsatt inntrykk av, der er det MYE snusk.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
SweetsalsaRegistrert: 29.01.2012
Innlegg: 77
Bosted: Vestfold

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 08:53    Emne: Svar med sitat

tab skrev:
Jeg mener det viktigste er at man velger en oppdretter som avler med registrerte hunder, fordi da har man mulighet til å sjekke ut litt mer selv. Uregistrerte hunder har man stort sett ingen mulighet til å sjekke ut mer på egen hånd. Innenfor gårdshund har ihverfall jeg inntrykk av at de aller fleste registrerte oppdretterne er seriøse og har snille, greie og friske hunder. Men de som avler uregistrerte har jeg dessverre motsatt inntrykk av, der er det MYE snusk.


Har du noen spesiell erfaring med uregistrerte oppdrettere? Og hva tenker du i forhold til at du kan sjekke opp bedre når de er registrert? Det eneste jeg klarte å finne på nkk var premier og hofter..... Ingenting om gemytt, og niks om oppdretters hundehold. Og som jeg dkrev i første innlegget, der var det mye rart....
Er sikkert mye rart blant uregistrerte også, det er helt sikkert og uten tvil! Men selv har jeg en såkalt uregistrert valp, men hvor jeg kjenner godt til oppdretterne og deres hunder, og vet med hundre prosent sikkerhet at de kommer fra veldig friske, flotte og gemyttmessige gode foreldre og besteforeldre, og det holder for meg. Der Salsa kommer i fra er det mennesker som har drevet med hunder, hester, katter og andre dyr siden barndommen, og er genuint opptatt av at hundene har ett godt gemytt og helsen i orden, så jeg føler meg mye tryggere nå enn jeg gjorde på min registrerte oppdretter fra tidligere. Men det skal sies at hadde jeg ikke kjent bakgrunnen og nåtidens måte å holde hunder på hadde jeg aldri turt å kjøpe av dem heller! Man lærer av sine misstag, faktisk syns jeg det virker altfor lett å bli lurt, så jeg trodde ikke jeg skulle tørre å kjøpe hund igjen...Så for meg var dette riktig denne gangen. Jeg har fått ei nydelig tispe, som er fulgt godt opp blant 6 valper, og var renslig da jeg fikk henne, er rolig og veldig rasetypisk på alle måter, jeg er ikke i tvil om at jeg har gjort ett riktig valg Smile
Jeg har heller aldri vært opptatt av utstilling, men elsker å trene lydighet og agility, og så langt er Salsa den perfekte makker! Smile Smile Smile Og FOR en rase!!! Herlige hunder!!
_________________
Hilsen Tonje og Salsa Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
rottmaneierRegistrert: 19.01.2009
Innlegg: 809

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 12:03    Emne: Svar med sitat

Hva mener du med registrert oppdretter? Mener du at valpene blir registrert i nkk?

Jeg kjenner til de fleste kennlene som står oppført på rdsg sine sider, og de aller fleste avler på individer som er friske og som har ett godt gemytt. jeg sier ikke at jeg kjenner til alle individene som blir avlet på, men har møtt mange. Og før man kjøper valp drar man jo uansett å besøker oppdretter og får hilse på foreldredyrene (iallefall tispa), og deres andre hunder, og man får jo ett visst inntrykk av hundene/oppdretter. I tillegg er rasen vår så liten, at de fleste oppdrettere kjenner hverandre, og hadde en oppdretter drevet "uetisk eller med noe snusk" hadde det fort blitt oppdaget. De er i det store og det hele opptatt av å bevare rasen og gjøre den bedre.

Jeg ser ikke på en oppdretter som seriøs hvis den avler på uregistrerte foreldredyr. Gemytt og foreldredyrenes helse kan være så bra som bare det, men jeg klarer fortsatt ikke å se på de som seriøse. Hvis man er interessert i å avle på en rase, og bevare den på en best mulig måte, hvorfor ikke starte oppdrett av registrerte individer? istedenfor å produsere flere "blandingshunder"?

Er flere medlemmer her inne som har kjøpt uregistrerte hunder, og har opplevd mye sykdommer og drit. Raseklubben går også ut og advarer mot å kjøpe uregistrerte gårdshunder:

http://rdsg.no/Gårdshundvalper.htm

Raseklubben registrerer også ulike sykdommer/lidelser som gårdshundeiere melder inn om. Dette kan bli ett godt verktøy for å holde rasen frisk og for å unngå og avle på disse individene/evt. linjene. Dette er umulig med uregistrerte hunder.

Men selvfølgelig, det er oppdrettere som avler på syke hunder, hunder med dårlig gemytt osv. Men det er som regel alltid tryggest å kjøpe fra en oppdretter som står oppført på en raseklubbs sider, og som oppfyller de etiske reglene klubben setter. Man kan alltid være uheldig, og det er derfor veldig viktig at vi som kjøpere sjekker opp så mye vi kan og gå etter magefølelsen.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 13:46    Emne: Svar med sitat

Litt av poenget med registrerte hunder i NKK er jo at man kan sjekke ting som hofter, øyne på en del raser, albuer og om de er mentaltestet. Ikke alle raser er testet på alt dette, og det er ingen garanti for at hunden ikke er en drapsmaskin eller monster, men det gir muligheten for å sjekke noe av det som er viktig.
Det er viktig å huske på at en hund ikke bare arver egenskapene og helse/gemytt fra sine foreldre. Jeg har sett hunder som har vært friske og fine, gode i gemyttet og godt premierte, men som har søsken med mye aggresjonsproblemer og sykdom. Valpen er like utsatt for dette som om det skulle vært moren som hadde de problemene (dersom det er genetisk betinget såklart).
Så det hjelper ikke om naboen har røntget sin uregistrerte hund før hun avler på hunden, når det ikke finnes noe informasjon om søsknene og deres foreldre igjen.

Håper dette var forståelig, det ble litt i hytt og pine ser jeg.
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 14:17    Emne: Svar med sitat

Jeg har ikke uregistrert hund selv nei, men jeg kjenner til mange uregistrerte hunder. Så og si alle de jeg vet om sliter med noe. Enten om det er gemytt eller sykdom. Så mitt inntrykk av de som avler på uregistrerte hunder er ikke veldig godt nei.
I forhold til hva man kan sjekke ut med registrerte oppdrettere, så er det ofte lettere å spørre på nettet om noen har erfaring med en kjent oppdretter enn en uregistrert en. Man finner kanskje blogger eller hjemmesider om hunder fra oppdretteren man sjekker ut. Eller man kan gå på utstilling å hilse på forskjellige hunder og høre hvilken oppdretter de kommer fra. Det er mange muligheter til å få informasjon om en oppdretter som er registrert. I tillegg til dogweb hvor man sjekke ut HD og utstilling, og evt andre konkurransegrener.

Hvordan kan du vite med 100% sikkerhet at valpen din kommer fra veldig friske, flotte og gemyttmessige gode foreldre og besteforeldre? Hva er de sjekket for siden du vet det?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
SweetsalsaRegistrert: 29.01.2012
Innlegg: 77
Bosted: Vestfold

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 14:47    Emne: Svar med sitat

Selvsagt kan man aldri være hundre prosent sikker på at hunden man får ikke får sykdommer eller adferdsvansker, da misforsto du meg. Det jeg mener er at jeg er helt sikker på at mitt valg av oppdretter og deres hunder er ett godt valg for min del, da jeg kjenner disse godt Smile dom jeg sa har jeg en veldig dårlig erfaring med oppdretter på registrert oppdretts-kull fra tidligere, og mener bare at man ikke skal ta det for god fisk bare at oppdretter er registrerer med godkjente hunder. Det finnes som jeg sa helt klart mye rart der ute, i begge leire. Og jeg skjønner at det er mange useriøse- men det jeg mener er at de absolutt også finnes blant registrerte oppdrettere, jeg ble selv lurt til å tro noe annet, og etter samtale med flere i ett forum for disse hundene kom det frem mange fler som hadde samme erfaringen. Jeg mener absolutt ikke at det er en ulempe på noen som helst måte å kjøpe gjennom valpeformidlingen, la det være helt klart! Smile jeg bare mente at det ofte ikke er godt nok! Smile og det virker det som at dere er enige i! Smile så da er det jo greit. Jeg skjønner at dere ser på min hund som en valp fra useriøs oppdretter, og det må dere få mene hva dere vil om såklart. Jeg på min side er veldig trygg på mitt valg av hund og ikke minst hvor den kommer i fra Smile
Jeg har meldt meg inn i dette forumet for å dele tanker og erfaringer i tillegg til å kunne stille spørsmål til dere med erfaring fra rasen- ser på det som en kjemperessurs for meg som har min første dsg:-) Men forstår jeg det sånn at dette er et forum kun for hunder fra registrerte oppdrettere? Da skal jeg i såfall trekke meg stille og rolig ut. Hunden min er en vakker, snill og herlig hund som jeg sjal gjøre alt for å holde frisk, glad og lydig så lenge hun lever, og hun er min store stolthet og glede, uansett! Smile
_________________
Hilsen Tonje og Salsa Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 15:46    Emne: Svar med sitat

Her er man velkommen uansett. Det er mange andre her også med uregisrert hund, så du er ikke alene om det. Og jeg er helt sikker på at ingen her har noe i mot hunden din selvom den ikke er registrert.
Jeg synes vi er heldige som har så mange seriøse og flinke oppdrettere av gårdshund. Og jeg mener at i denne rasen så skal det nok en del uflaks til for at man skal få en veldig syk hund eller en hund med dårlig gemytt. Jeg hadde ikke vært redd for å anbefale folk å kjøpe gårdshund fra de som står på oppdretterlisten til klubben, uten at man trenger å gjøre de store undersøkelsene selv.

Jeg tror nok at uansett hvilken rase man har, så kommer man ikke utenom at de med registrerte hunder ikke ønsker uregsistrert avl på rasen sin, og at det blir sett på som useriøst. Men da er det oppdretterne av uregistrerte hunder jeg har noe i mot, ikke valpene og valpekjøperne. Selvom jeg må innrømme at jeg kunne ønske at det ikke var et så stort marked for uregistrerte hunder som det er. Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
SweetsalsaRegistrert: 29.01.2012
Innlegg: 77
Bosted: Vestfold

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 17:14    Emne: Svar med sitat

tab skrev:
Her er man velkommen uansett. Det er mange andre her også med uregisrert hund, så du er ikke alene om det. Og jeg er helt sikker på at ingen her har noe i mot hunden din selvom den ikke er registrert.
Jeg synes vi er heldige som har så mange seriøse og flinke oppdrettere av gårdshund. Og jeg mener at i denne rasen så skal det nok en del uflaks til for at man skal få en veldig syk hund eller en hund med dårlig gemytt. Jeg hadde ikke vært redd for å anbefale folk å kjøpe gårdshund fra de som står på oppdretterlisten til klubben, uten at man trenger å gjøre de store undersøkelsene selv.

Jeg tror nok at uansett hvilken rase man har, så kommer man ikke utenom at de med registrerte hunder ikke ønsker uregsistrert avl på rasen sin, og at det blir sett på som useriøst. Men da er det oppdretterne av uregistrerte hunder jeg har noe i mot, ikke valpene og valpekjøperne. Selvom jeg må innrømme at jeg kunne ønske at det ikke var et så stort marked for uregistrerte hunder som det er. Smile


Takk- det var hyggelig å høre Smile Jeg hadde aldri tanker om å kjøpe en uregistrert (i nkk) hund selv heller, før min venninne fikk valper på sin- som jeg kjenner og vet litt bakgrunn på. Jeg hadde aldri kjøpt fra en annonsør på finn.no, avis osv. som jeg ikke hadde bakgrunnkunnskap om, jeg er stort sett i mot det jeg også, men dette ble ett spesielt tilfelle for min egen del Wink Og det er synd at det finnes såkalte seriøse oppdrettere som "jukser" seg til å drive oppdrett med nkk i ryggen, jeg har vært så lei meg mange ganger for den hunden jeg kjøpte som viste seg å komme fra den nevnte oppdretter som hadde ugler i mosen. Jeg stolte på at hun var så seriøs som hun ga seg ut for å være.... Og så dukket det opp det ene etter de andre.....

Har hatt tre hunder fra før av, tre forskjellige raser og har aldri opplevet maken til engasjert oppdretter som jeg har nå, så jeg er veldig fornøyd Smile Men jeg ser selvsagt poenget med å kunne holde en viss kontroll med å ha hund med stamtavle. Har all respekt for deres syn på det altså! Smile
_________________
Hilsen Tonje og Salsa Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
rottmaneierRegistrert: 19.01.2009
Innlegg: 809

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 19:48    Emne: Svar med sitat

Selvfølgelig er du velkommen her! Er som Tab sier mange med uregistrerte hunder her Wink Er mer treff og slike ting som uregistrerte hunder ikke er "velkomne" som jeg har skjønt..

Du skriver at det er synd at NKK støtter useriøse oppdrettere, og det gjør de jo ikke! De har jo ikke styr på hva oppdrettere avler på, og det er jo umulig for de å holde styr på alle de oppdretterne som finnes her til lands. Det eneste er jo at de som følger deres retningslinjer får valpene registrert med stamtavle, og det at en hund har stamtavle er jo ikke en garanti fra NKK sin side at oppdrettet er seriøst! De to tingene har ingenting med hverandre å gjøre. Med andre ord, NKK har ingenting med hva oppdrettere avler på, så lenge de følger de retningslinjene de har satt for at ett kull skal bli regisrert. Så NKK kan jo ingenting for at det finnes oppdrettere der ute som ikke er seriøse.

Og at du har hatt en dårlig opplevelse med en oppdretter av en annen rase er jo selvfølgelig kjedelig. Men jeg tror ikke at det hadde vært tilfelle hvis du hadde kjøpt fra en av oppdretterne på oppdretterlisten av gårdshund her i Norge. Tolleren har jo blitt en veldig populær rase, så noen vil se pengene i det og avle på hva som helst for å tjene penger. Du er ikke den første som har hatt dårlig erfaring med toller-oppdrettere, jeg har selv ei venninne som kjøpte valp fra en oppdretter hvor alle faresignalene lyste lang vei. Hun gadd ikke høre på meg, og sitter nå med en problemvalp av dimensjoner. Så virker som at det er mye rart i avelen av tollere, men det problemet har vi heldigvis ikke i vår rase (enda/i særlig stor grad). De eneste vi hører om, og som vi blir advart mot, er de som avler på uregistrerte gårdshunder. Vi er så glad i rasen vår, og vil jo ikke at den skal bli ødelagt! I Danmark er det mye flere uregistrerte gårdshunder enn det er registrerte, og dette er veldig synd. Mange ligner ikke på en gårdshund engang, men eieren er 100% sikker på at den er renraset. Men ingen kan være 100% sikker på at hunden sin er renraset når den ikke har stamtavle!

Vi har selvfølgelig ingenting imot deg eller valpen din Smile Det er bare de useriøse oppdretterne av disse hundene vi ikke liker. Jo flere som kjøper valper etter disse oppdretterne, jo flere valper setter de til verden.

Jeg så en oppdretter hadde postet bilde av en uregistrert valp på en side på facebook, og hun ble angrepet av flere hvor hun ble bedt om å fjerne bilde fordi den var uregistrert. SÅ mye brenner enkelte for rasen.

Håper ikke du føler at du ikke er velkommen hit, men det er ett ganske hett tema, og vi vil jo bare rasens beste Smile (og da blir man kanskje litt krass og beskyttende i svarene man kommer med).
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 20:22    Emne: Svar med sitat

rottmaneier skrev:
Jeg så en oppdretter hadde postet bilde av en uregistrert valp på en side på facebook, og hun ble angrepet av flere hvor hun ble bedt om å fjerne bilde fordi den var uregistrert. SÅ mye brenner enkelte for rasen.

Det er ikke å brenne for en rase, det er å være uhøflig og slem.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
SweetsalsaRegistrert: 29.01.2012
Innlegg: 77
Bosted: Vestfold

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 20:22    Emne: Svar med sitat

Hm- jeg skjønner egentlig ikke helt hvordan dere kan si at det ikke er valpekjøperen dere ikke liker, kun oppdretteren.... Er det ikke vi som kjøper uregistrert valp som står for opprettholdelse av denne type avl da? Er vel strengt tatt jeg som er den store stygge ulven her- EGENTLIG Wink Vet jeg skyter meg selv i foten nå, men det er jo engang sånn at finnes det etterspørsel, øker markedet. Særlig når det finnes ventelister på registrerte valper og det ikke finnes nok oppdrettere.
Når det gjelder Danmark så kan det vel umulig finnes så mange av dem her i Norge, ettersom tollreglene er veldig strenge i forhold til rabies vaksine. Den har en karenstid på 4 mnd fra valpen blir vaksinert, så en evt kjøper må da vente med å få valpen hjem til den er 5-6 mnd. Hvis ikke det da er snakk om smugling- noe jeg syns er forkastelig når det handler om faren gir spredning av sykdommer... Eller har dere opplevet at det er utbredt med danske dsg i Norge? Jeg har ikke hørt om noen foreløpig, men jeg er jo ny innenfor dette Wink Da vi hentet Salsa hadde vi alle papirer i orden, jeg skal ikke ha på meg at jeg har gjort noe ulovlig. Vi hadde veterinærattest uten anmerkninger, fullvaksinert og microchippet valp og påkrevet mark- kurer. Kunne aldri prøvd meg på noe annet.

Når det gjelder treff så lover jeg å ikke komme...... Skal ikke besudle hundene deres med vår valps urene gener Wink dere spør kanskje folk med hunder som dere treffer om de er registrert i NKK før de går hilse og leke også? Huff og huff.... Jeg vet jeg sikkert høres krass ut, mener ikke å tråkke på noen ( er ikke sånn) men blir bittelitt provosert av dobbeltmoralen her.....
_________________
Hilsen Tonje og Salsa Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
SweetsalsaRegistrert: 29.01.2012
Innlegg: 77
Bosted: Vestfold

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2012 20:25    Emne: Svar med sitat

Lille Persille skrev:
rottmaneier skrev:
Jeg så en oppdretter hadde postet bilde av en uregistrert valp på en side på facebook, og hun ble angrepet av flere hvor hun ble bedt om å fjerne bilde fordi den var uregistrert. SÅ mye brenner enkelte for rasen.

Det er ikke å brenne for en rase, det er å være uhøflig og slem.


Jeg er enig!! Jeg har lest "angrepet" på Facebook, og ble kvalm!
_________________
Hilsen Tonje og Salsa Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Genetikk, avl, oppdrett Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Gå til side 1, 2  Neste
Side 1 av 2

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no