Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Valpen min..

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Valper og unghunder
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
MariaCRegistrert: 17.06.2011
Innlegg: 20
Bosted: KRAGERØ

InnleggSkrevet: fr. juli 06, 2012 10:47    Emne: Valpen min.. Svar med sitat

Hei dere!
Jeg har skrive noen innlegg her før, og nå har han endelig kommet:-) Har hatt han en uke i morgen, og han er rett og slett hel-skjønn!

Skal prøve å legge ut bilder etterhvert.

Men jeg har noen bekymringer selvfølgelig..Dette er min første valp, og jeg går å bekymrer meg for absolutt alt..

Jeg har lest tusen tråder om valpe-biting, og vi har jo bare hatt han i 6 dager, så er egentlig ikke noe vits i å lage denne tråden... Men han biter altså så for****** hardt!
De tre siste morningene etter at samboer har dratt på jobb, så har jeg sitte å grine i senga fordi han biter så hardt. Det hjelper ikke å "klynke" som en valp, jeg prøver å ignorere han ved å sette meg på hendene mine og se til siden, men da hopper han og prøver å bite meg i fjeset. Setter jeg han ned på gulvet begynner han å pipe infernalsk for å komme opp i sengen igjen...Burde jeg begynne å bare gå vekk/ut av sengen/ut av rommet? Det er faktisk så vondt at jeg strigråter, og akkurat der og da...Er han ikke så søt for å si det sånn Sad

Han er egentlig trøtt, det vet jeg. For samboer står opp kl 6, tar han ut, tisser og leker litt og de er sammen helt til han drar igjen kl 7. Dessuten sovner han igjen etter å ha bitt meg til blods i 10-15 min.

De første dagene han var her var han så selvsikker og snill. Det var akkurat som om han hadde bodd her hele livet, og tok seg så til rette. Han bet da også, men bare et lite klynk fra meg så stoppet han opp. Jeg sendte til og med melding til oppdretter og sa bitehemmingen hans var så bra. Nå biter han bare hardere om jeg klynker.

Så ja, var deres også slike pirajjaer?

Han er også veldig avhengig av meg, spesielt når vi er inne. Ute er det så mye og lukte på, da kan jeg godt gå langt vekk, og han legger ikke merke til det. Men når jeg skal dusje for eksempel, da står han og piper og hyler på dusjdøra (jeg er bare 20 cm fra han) og vil inn. Jeg har hatt døra åpen de siste gangene, fordi jeg er svak og ikke tåler hylinga hans. Da har hatt blitt så desp at han heller står i dusjen med meg og blir våt, enn og leke med godbitball på gulvet. Han kan jo se meg, så ser ikke helt problemet..

Hva burde jeg gjøre? Kjipern for han å måtte dusje hver gang jeg dusjer.

Han får sove i sengen med oss. Det skal bare være midlertidig, og vi har prøvd så smått og løfte han ned i sengen sin når han har sovnet. Da våkner han med en gang, og piper og løper rundt senga.. Hvordan burde vi vende han til med å sove i sin egen seng?
kanskje vi burde vente litt, han har jo tross alt bare vært her en uke?

Og sist men ikke minst.. Vi prøver å sosialisere han, samtidig som vi er påpasselig med at han ikke får for mye stimuli. Til nå har vi vært en tur i byen, max 20 min, var på dyrebutikken og hjem igjen.

Har kjørt litt bil, blant annet til en liten kafé, der vi spiste en is, og dro hjem igjen.

I går reiste vi å så på et ridestevne. Selve bilturen var litt lang, men da sover han bare uansett. Vi var på stevneplassen ca en time, og han synes alt var moro, bortsett fra å sitte stille. Da piper han.

Han har også fått hilse på en eldre tispe som vi kjenner, og det gikk fint. Bortsett fra at han bet og hang i bartene hennes, og hun sa ingenting.

Er dette for mye på en uke? Eller for lite eller hva..

Jeg er så fryktelig bekymret for alt jeg:)

Men når det er sagt, så er han en skikkelig skjønning, ordentlig smart og god!

Glemte å skrive, han blir 10 uker til tirsdag.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: fr. juli 06, 2012 14:21    Emne: Svar med sitat

Pust inn, senk skuldrene, dette går bra. Dette klarer dere.

Oppførselen du beskriver er ganske normal for en valp Smile

Hvis han biter deg så hardt at du begynner å gråte, bør du gå i fra ham. Ikke så langt, men du bør snu deg og "forsvinne" bort fra situasjonen. Og: det går over, det kan bare ta litt (og av og til lang) tid.

Jeg var veldig "stressa" da vi fikk første hunden i hus, redd for å ikke få gått gjennom "lista" med mennesker, kjøretøy, gjenstander osv hun skulle møte de første ukene, bekymra for om hun kom til å bli stuerein, om hun kom til å slutte med å bite på folk og møbler. Og det stresset jeg hele tida gikk og kjente på, tok nok litt gleden fra det å ha valp. Med frøken nr. 2, hun er 15 uker nå, så har vi heller tatt det med ro. Nå skal det sies at valpen har et kjempesolid grunnlag fra oppdretter, og at vi dermed har fått og får mye gratis, men det er likevel greit å ha i bakhodet at "det går bra, hun blir stuerein, litt tiss på gulvet gjør ingenting", "åja, søppeldunken har plutselig blitt skummel nå, det er bare en fase, vi stresser ikke med det i dag, og forsøker heller igjen i morgen".

De er jo bare små babyer, disse valpene, og vi eiere leser bøker og artikler om at sånn og sånn skal man gjøre, og valpen skal responderer sånn og sånn på det. Men valper leser ikke, så de følger ikke alltid boka. Og da er det viktig å huske på at de kun er små små barn i hodet, og at man heller forsøker å få dem til å føle seg trygge og roe ned stemninga. Har med Klara (yngstejenta) brukt mye tid bare på at hun skal godta at hun kan ligge og sove/slappe av uten at det trenger å skje noe (igjen har vi et veldig godt grunnlag fra oppdretter, men hun vil jo gjerne være med og se om det er noe action på gang).

Blir kanskje ikke noe klokere av dette innlegget, men slapp av og pust ut, da merker også valpen at man stresser ned. Og gjesp gjerne litt Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: fr. juli 06, 2012 14:38    Emne: Svar med sitat

Altså, det kan kanskje virke som jeg tar litt lett på det i forrige innlegg, og det gjør jeg selvsagt ikke, men det jeg forsøker å få fram er at alles tilværelse blir bedre om man klarer å legge bekymringene til sides (jeg vet det ikke alltid er like lett, jeg tenkte mer enn ei gang med nr. 1 at vi hadde påtatt oss et for stort ansvar og at det kom til å gå feil vei og at den stakkars hunden helt sikkert kom til å stryke med av enten det ene eller det andre og kunne hun ikke bare slutte å bite på alt?!?).

Og unngå å lese suksesshistorier om søte, snille valper som gjør alt de skal og ikke gjør noe de ikke skal, når det står på som verst, da blir man virkelig overbevist om at det ikke går rette veien Razz
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: fr. juli 06, 2012 15:48    Emne: Svar med sitat

Jeg hentet min lille valp på søndag, og hun biter også helt sinnsykt hardt. Og det hjelper ikke å hyle på henne heller. Jeg setter henne enten ned på gulvet, eller så tvangsroer jeg henne. Når jeg setter henne på gulvet så sutrer hun, men det tror jeg nok ikke hun har vondt av. Jeg er jo i samme rom, jeg vil bare ikke bli bitt. Når jeg tvangsroer henne så holder jeg henne fast, rolig og bestemt. Og da pleier hun og sovne ganske fort, etter å ha sutret og bitt meg litt ekstra hardt.

Jeg ville fortsatt med å ha han i sengen, det har jeg med min. Men hun skal ut etterhvert. Dette er min tredje hund, og med de to andre har de sovet i sengen til de har vært rundt ett år. Det har ikke vært noe problem å få de ut av sengen da, og det hadde sikkert ikke vært noe problem tidligere heller. Men jeg kommer nok til å ha hun jeg har nå i sengen ihvertfall til hun er et halvt år tenker jeg. Hvis jeg var deg ville jeg hatt han i sengen til han er husren og klarer å være alene en vanlig arbeidsdag Smile

Jeg har hatt med min inn på badet når jeg skal dusje, hun sutret også men la seg ned og sov etterhvert. Jeg tror ikke du skal være så bekymret for at han sutrer litt. Så lenge han ser deg så er det ihvertfall ingenting å bekymre seg over. Jeg har startet å være litt obs på at hun ikke trenger og sove eller være oppå meg hele tiden, det tror jeg kan være lurt i forhold til alene hjemme treningen. Så bare ikke la han komme helt inn i dusjen, men du kan jo la baderomsdøren stå oppe en stund til ihvertfall, og sutrer han så prøv og lukk ørene og ikke trøst han når du kommer ut av dusjen. Bare ordne med ditt som at alt er helt normalt, så går det seg nok veldig fint til Smile

Jeg synes det høres ut som dere har gjort akkurat passe på en uke jeg. Det er vel ca det samme som vi har. Vi har vært ute på "tur" 3 ganger, hvor vi har ruslet i kanskje 10 min tilsammen, men sittet for det meste på samme plassen og latt hun undersøke. Vi har møtt litt hunder, og litt forskjellige mennesker og kjørt en del bil. Det meste har gått på å bli kjent med hverandre, få inn tisserutiner, matrutiner, soverutiner, utsettes for litt huslyder, startet så vidt på alene hjemme treningen osv osv..
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Valper og unghunder Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no