Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Til styret i Raseklubb for Dansk/Svensk Gårdshund

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Medlemsprat
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: fr. sep. 28, 2007 08:56    Emne: Til styret i Raseklubb for Dansk/Svensk Gårdshund Svar med sitat

Dette sendes som brev til alle i styret i raseklubben som har epostadresse tilgjengelig, og postes som et innlegg på diskusjonsforumet for Dansk/Svensk gårdshund. Svar fra styret kan gjerne sendes til meg personlig, jeg vil også oppfordre styret til å svare på raseforumet, da da dette angår flere enn meg.

Jeg er relativt ny som gårdshundseier, og ble godt tatt imot av valpeformidler i klubben da jeg ringte etter informasjon for litt over et år siden. Det tok ikke veldig lang tid før jeg var den stolte eier av en herlig gårdshundvalp, og også medlem av klubben og alt som hører til.

Nå i det siste har det kommet opp to saker, som gjør at jeg føler meg ganske tilsidesatt av klubben, representert ved styret, på vegne av meg selv og andre som er interesserte i rasen. Derfor vurderer jeg nå sterkt å melde meg ut av klubben.

For litt over et år siden gjorde et av klubbmedlemmene en kjempeinnsats og startet et nettforum for diskusjon av Dansk/Svensk Gårdshund. De fleste raseklubber jeg har tittet innom, har link til offisielle eller uoffisielle fora for sin rase, og som aktiv nettbruker synes jeg dette var et flott tiltak. Forumet har i skrivende stund 70 mer eller mindre aktive deltakere, som utveksler erfaringer, råd og synspunkter på det å ha en gårdshund. Flere som har vurdert å skaffe seg gårdshund har vært innom og fått mange gode svar, både fra aktive oppdrettere og vanlige hundeeiere. For min egen del har forumet representert en god kilde til informasjon og et sted å dele erfaringer, i mye større grad enn det som er mulig gjennom epost til enkelt-personer og oppdrettere. Jeg har hentet mye kunnskap som jeg selv ikke ville tenkt på å spørre en kontakt i raseklubben om, og fått et godt innblikk i andre gårdshundeieres hundehold og erfaringer.

For litt siden sendte jeg en epost til kasserer/sekretær i klubben, med oppfordring til å linke til dette forumet fra klubbsidene. Til svar fikk jeg at dette gikk ikke, fordi klubben ikke hadde noe kontroll over det som ble skrevet der, og ikke kunne gå god for innholdet på sidene. På link-siden til raseklubben er det linker til en regional gruppe i Bergen, som praktisk talt drives av en privatperson, samt en del oppdrettere, og utenlandske raseklubber. Ingen av disse regnes av klubben for å være private sider, og de regner dermed heller ikke med å bli stilt til rette for innholdet i dem. Forumet, der alle som ønsker det kan være med å bidra, regnes som privat. Forumet blir moderert, og brukere som bryter reglene ved f.eks. å snakke negativt om, eller komme med beskyldninger mot, privatpersoner, oppdrettere eller andre, får advarsler med evt. utestengelse ved videre brudd.

Jeg føler at styret prøver å ha streng kontroll over all informasjon som kommer ut om Dansk/Svensk Gårdshund til folk. Det er ikke ønskelig at vanlige eiere av rasen benytter seg av f.eks. forum som et sted å få informasjon og råd. Folk som er interesserte får, slik jeg oppfatter det, snakke med en eller flere oppdrettere som er godkjent av raseklubben, dersom det er noe de vil vite. Disse kan gi kvalifiserte råd og meninger om alt man trenger å vite. Min mening som nybakt hundeeier med nykjøpte erfaringer, er ikke ønsket. Negative sider og erfaringer med å ha gårdshund skal ifølge styret ihvertfall ikke formidles til interesserte.
Dette er en kontroll over informasjonsflyt som raseklubben likevel ikke kommer til å beholde lenge. Enhver som bruker internett litt for å skaffe seg informasjon, vil før eller siden komme over forumet. Oppdrettere og privatpersoner linker til forumet, og ingen av de kommer til å bli stilt til rette for hva som skrives på der. Jeg ser det bare som positivt at gårdshundeiere og andre interesserte har et sted der de kan dele erfaringer og gleder i hundeholdet på tvers av av tid og sted. Kanskje særlig for folk som ikke, av praktiske, tidsmessige eller avstandsmessige årsaker ikke har anledning til å komme på rasetreff eller utstillinger. Hovedtyngden av de aktive brukerene er gårdshundeiere som er medlem i raseklubben, som etter min mening også bør få muligheten til å representere rasen, uten nødvendigvis å være valgt inn i styret.
Etter en del diskusjon om dette over epost med styret, har jeg fått tilbakemelding om at saken vil bli tatt opp på neste styremøte. Jeg håper det blir med et positivt resultat for oss som ønsker å dele gleder og erfaringer med gårdshund med alle som vil høre på! Styret burde heller utnytte den ressursen et slikt forum er, i stedet for å fornekte det.

Den andre saken som nylig har kommet opp, var om rasetreffene som klubben arrangerer. Både jeg og andre har oppfordret interesserte til å komme på rasetreff, selv om de ikke har gårdshund, men bare liker eller er interessert i rasen, eller har en uregistrert hund. Gjennom distriktskontakten fikk vi informasjon fra styret (på forumet) om at folk som ikke er medlemmer av klubben ikke er velkomne, og raser som ikke er i samme husstand som en gårdshund heller ikke er velkomne. Folk som er interesserte i kjøp av valp er også velkomne, men altså ikke andre utenfor klubben.
Selv om dette er treff i regi av raseklubben, er jeg totalt uenig i denne holdningen. Det er dårlig reklame både for klubben og rasen å stenge ute folk på denne måten. Jeg har selv deltatt på treff i en raseklubb hvor jeg ikke er medlem, og ble like godt mottatt som enhver rasefelle. Jeg har også nylig gått på kurs i en raseklubb for en annen rase (hvor jeg likevel er medlem) og ble like godt mottatt der. Egentlig tror jeg heller ikke at en person som hadde dukket opp på et gårdshundtreff med en schæfer, uten å være medlem i klubben, hadde blitt vist bort.

Ingen av disse sakene er kanskje kjempestore eller vesentlige i seg selv, men de representerer en holdning som byr meg sterkt imot. Klubben burde jobbe aktivt for å spre informasjon om rasen, og være åpenhjertige og imøtekommende mot folk som er interesserte i rasen. Klubben burde også oppfordre medlemmene til å spre kunnskap og informasjon om rasen og dele sine egne erfaringer med andre, ikke hindre dem i det. Klubben forsøker i mine øyne å utøve en kontroll over informasjonsflyten på en måte jeg ikke ønsker å støtte. Målet mitt for å ha hund og delta i sosiale sammenhenger, ved for eksempel å bli med i ulike hundeklubber, er å få positive opplevelser sammen med andre med samme interesse for hund og hundehold som meg selv. Diskriminering av folk på grunnlag av erfaringsmengde eller valg av hund bidrar ikke til denne opplevelsen. Dette fremhever heller ikke klubbens anseelse, som nevnes i §6 i klubbens lover: "Medlemmene forplikter seg til å opptre på en slik måte at klubbens formål og anseelse fremmes."
Dessverre har jeg selv ikke helse og kapasitet til å jobbe for et styreverv, og har derfor ikke mulighet til å påvirke eller bidra til klubbens arbeid på den måten. Jeg håper at styret kan følge opp disse sakene, og kanskje revurdere noen avgjørelser og retningslinjer for klubben, og avklare evt. misforståelser som kan ha oppstått.

Jeg vil også foreslå noen tilleggspunkter til lovene for klubben til neste generalforsamling:
§3 Formål
Klubbens formål er å:
* Fremme interessen for rasen Dansk/Svensk Gårdshund og raseklubbens arbeid blant hundeinteresserte i Norge
* Spre kunnskap og informasjon om rasen til alle som ønsker dette
* Legge muligheter og forhold til rette for medlemmene å delta aktivt i arbeidet med klubbens formål

Jeg vil be brukerene av diskusjonsforumet om å avvente med noen større diskusjon rundt dette til jeg har fått svar fra styret. Jeg regner med at dette blir tatt opp på neste styremøte i slutten av oktober.


Med hilsen
Karianne Fog Heen
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: on. nov. 21, 2007 20:26    Emne: Re: Til styret i Raseklubb for Dansk/Svensk Gårdshund Svar med sitat

Jeg lurte litt på om du kunne videreformidle det du har fått i svar fra styret, for jeg har nettopp mottatt regning for medlemsavgift for 2008, men vurderer å avslutte medlemskapet mitt i Raseklubb for Dansk/Svensk Gårdshund dersom det viser seg at styret virkelig står for det som har blitt skrevet av klubbens representanter her på forumet.

For ordens skyld kan jeg skrive at jeg meldte meg inn i klubben fordi jeg blant annet ønsket å delta på disse lokale treffene, men det mistet jeg helt lysten til da det kom fram at det var visse "kriterier" som måtte oppfylles for å kunne delta, og at å stille med et uregistret individ ikke ble særlig godt mottatt (mulig jeg har misoppfattet, i såfall beklager jeg). Videre ønsket jeg å støtte oppom klubben, og ikke minst rasen, dersom vi skal anskaffe oss flere hunder kommer vi nok til å kjøpe en registert hund, da jeg kunne tenkt meg et valpekull om 10-15 år. Men... jeg kan ikke gå i mot mine grunnprinsipper. Eksludering hører ikke hjemme en plass, verken i jenteklikken på barneskolen eller i en hundeklubb. Da bruker jeg heller mine 250 kr til noe som er mer verdiskapende.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: on. nov. 21, 2007 21:48    Emne: Svar Svar med sitat

Jeg har fått svar fra styret, men venter på å få oppklart et par uklarheter i brevet.

Det som er, er ihvertfall at forumet får en link fra raseklubbens nettsider, med en opplysning om at raseklubben ikke står ansvarlig for innholdet. De ber også om at spørsmål vedrørende rasen og klubben bes stilet til avlsrådet eller styret.

Om rasetreff skriver styret:
Sitat:

Helt fra klubbens start i 2004 har det vært snakk om uregistrerte hunder. Alle i styret av klubben den gang, og nå - har alltid vært enige om at uregistrerte hunder er velkomne i klubben - som medlemmer og også på rasetreff. Men det er opp til hver enkelt om de vil melde seg inn i klubben, eller ikke.
Når det gjelder andre raser har det aldri vært noe tema, da det har vært en selvfølge at medlemmer med andre raser også kan ta disse med. Medlemmer med andre raser er også inneforstått med at hvis de møter opp med en annen rase på et gårdshundtreff og disse fører til utrygghet blant gårdshundene eller eierne, må de andre rasene vike, da dette først og fremst er en samling for Dansk/svensk gårdshund.

Når det gjelder mennesker med interesse for gårdshunder og deres ønske om å komme på treffene har heller aldri dette vært noe tema, da dette også har vært en selvfølge at de med interesse for rasen kan møte opp på rasetreffene, for å bli bedre kjent med rasen, uten krav om å måtte melde seg inn i klubben.

- Man må være inneforstått med at en raseklubb jobber for sin(e) rase(r) og ikke alle raser.
- Man må være inneforstått med at når det gjelder å legge muligheter og forhold til rette for aktivitet med hund regissert av den gitte raseklubb, gjelder dette medlemmer av den gitte raseklubb.
- Når en person melder seg inn i en raseklubb går man ut fra at dette gjøres på grunnlag av interesse for rasen(e) og ønske om å støtte opp om klubben i dens arbeid med å fremme utviklingen av rasen(e) denne representerer.
- Har man hund og ønsker å melde seg inn i en klubb uten å ha noen spesiell interesse for rase, er den lokale hundeklubben, eller eventuelt en brukshundklubb et godt alternativ, da disse legger muligheter og forhold til rette for aktivitet for medlemmene sine uansett hvilken rase de innehar.Jeg tolker dette som at treffene først og fremst tilrettelagt for registrerte eller uregistrerte gårdshunder m/eiere, fortrinnsvis medlemmer av klubben, men at andre interesserte også er velkomne. Punktene om at gårdshunden prioriteres og andre raser må ta hensyn, er for meg en selvfølge.

Når det gjelder forslaget til nye punkter til klubbloven mener styret at dagens lov er dekkende, og dessuten så og si identisk med lover for mange andre hundeklubber. Sistnevnte mener jeg ikke er noe godt argument. Det går såklart også an å sende inn forslag til lovendringen som en sak til neste generalforsamling, siden det da er flertallet på møtet som bestemmer dette, og ikke styret.

-----

Resten av brevet angår stort sett meg personlig, og min reaksjon/oppførsel i denne saken. Her ligger noen av uklarhetene jeg startet med å nevne, som jeg venter på svar fra styret om. De påpeker blant annet at jeg har brutt medlemsplikten i §6; "Medlemmer forplikter seg til å opptre på en slik måte at klubbens formål og anseelse fremmes" (blant annet med bakgrunn i at noen tok opp denne saken på Canis, uten å nevne navn på klubb eller personer. Jeg la inn et par innlegg, men fortsatt uten å nevne navn).
Ut ifra blant annet denne reaksjonen føler jeg meg usikker på om jeg er ønsket eller velkommen i klubben lengre, og vet heller ikke om jeg selv ønsker å forbli medlem. Jeg sitter ikke igjen med noen god følelse i forhold til klubben, selv om jeg teknisk sett fikk de svarene jeg ønsket angående forumlink og rasetreff. Som nevnt i det opprinnelige brevet har jeg dessverre heller ikke helse til å engasjere meg fullt ut og stille til valg av styret, som jeg helst ville ønsket å gjøre.
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: on. nov. 21, 2007 23:23    Emne: Re: Svar Svar med sitat

Godt med litt skikkelige oppklaringer Smile Takk for at du la ut de delene av svaret som gjaldt dette.

Leste tråden på canis ja, tror vi har forstått det på "samme måten" som du beskriver i ditt innlegg der. Tror trådstarter også hadde misforstått litt, det var ikke snakk om å melde seg ut av klubben dersom en schæfer ikke fikk møte opp, men dersom jeg som medlem med min uregisterte hund ikke var velkommen. Men nok om det, ting kan oppfattes på ulik måte.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Medlemsprat Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no