Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Aggressive gårdshunder?
Gå til side Forrige  1, 2
 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Atferd
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
KittRegistrert: 25.09.2007
Innlegg: 177
Bosted: Asker

InnleggSkrevet: ti. nov. 18, 2008 12:29    Emne: Svar med sitat

Lene skrev:
?
Er det mange av dere som opplever at hundene deres er utrygge på fremmede folk?

Og en ting til: opplever dere at hundene deres er så aktive at de krever "hjernetrim" i tillegg til vanlig trim (tenker da spor, agility, lydighetstrening el. lign.)? Jeg fikk nemlig også høre at DSG går for å være så aktive at de kanskje ikke ville egne seg helt til mitt bruk (jeg går stort sett bare tur i skogen).

Takk igjen for gode svar! Jeg har ikke så mange å spørre her oppe i nord, så da er slike nettforum utrolig gode å ha! Smile


Toy kan gjøre litt utfall mot folk han ikke kjenner som kommer brått på han, men det varer mindre ennet sekund og så er han bare logrende og lykkelig over å se folk.
Her i huset kommer det unger hele tiden og han har aldri vært i nærheten av å være agressiv mot dem.

DSG er den hunden du vil den skal være!
Er du veldig aktiv, er hunden med på det.
Er man mindre aktiv, tilpasser hunden seg fint det også.
En dsg liker hjernetrim, men en sånn ball maten kommer ut av, holder det. Trenger ikke være store greiene for å aktivisere en dsg.
Vi har en sånn lysdiode/lasergreie som lyser en liten rød prikk. Både Toy og rottisen syns den er kjempemorsomt å jage rundt på terrassen når det er mørkt ute!
(Vi er ikke avslørt enda)

Syns det er bra du går så grundig tilverks når du skal skaffe deg hund, men tror ikke du trenger å ha noen betenkeligheter med dsg om du kjøper fra en "godkjent" oppdretter.
DSG er en fantstisk hund på alle måter.
(Ikke partisk, jeg, vel Very Happy )
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. nov. 18, 2008 14:47    Emne: Svar med sitat

Som de andre sier, en dsg er ganske fleksibel når det kommer til aktivisering. Noe kan man styre selv etter hva man venner hunden til fra liten, noe er forskjellig mellom individene. Jeg valgte dsg fordi jeg er lengre tids sykemeldt pga utbrenthet og depresjon. Det er ikke hver dag jeg har overskudd til å gå tur.
Men jeg mener også at mange dsg trenger "mental" aktivisering i tillegg til tur. Du trenger ikke å drive aktivt med lydighet eller agility, men kanskje trene et og annet triks, en godbitball, leke gjemsel osv. Nå er Odin bare 2 år, så jeg tror (og håper) aktivitetsnivået synker noe fra 3 års alder... Men mange dsg er periodevis VELDIG aktive som unghunder!

Synd du bor så langt unna... jeg har en dårlig periode og Odin har en slitsom periode, så du kunne fått prøvd deg litt. :p

Odin har aldri gjort utfall mot mennesker, og liker stort sett oppmerksomhet. I verste fall hilser han og så bryr han seg ikke mer med dem.
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
GreteRegistrert: 13.09.2006
Innlegg: 248
Bosted: Larvik

InnleggSkrevet: ti. nov. 18, 2008 19:14    Emne: Svar med sitat

Eddy er nok ein slik som Lille Persille seier som "har en litt lavere terskel for hva de godtar av folk". Han har aldri gjort utfall mot tilfeldig passerande, og er generelt glad i folk, men han likar ikkje at folk bøyer seg over han, og han likar ikkje å bli klappa på.
Eddy fekk større toleranse overfor både folk og hundar etter at han vart kastrert, men eg lar aldri fremmande gå bort og ta fysisk kontakt med han utan at Eddy har "klarert" dei fyrst.
Når det gjeld aktivitet, vil eg sei at Eddy var godt over middels til han nærma seg 2 år, han fann litt meir roen då han vart eldre, og no kan han fint klara nokre dagar innimellom der det ikkje skjer så mykje.
Når dette er sagt, så syns eg , når eg samanliknar med andre DSG, at Eddy ikkje er ein veldig typisk representant for rasen. Samtidig er det jo viktig å vera klar over at ikkje alle passar inn i same mønsteret, og ikkje alle(hundar) har lese rasebeskrivelsen som fylgjer med dei Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
LeneRegistrert: 17.11.2008
Innlegg: 232
Bosted: Namsos

InnleggSkrevet: on. nov. 19, 2008 13:06    Emne: Svar med sitat

Hei igjen.

Ja, hadde jeg bare bodd nærmere dere så skulle jeg gjerne prøvd meg litt ja! Du får sette han på et fly opp til vinterland! Wink

Jeg synes det er litt urovekkende at en del hunder er skeptiske til folk, for det er jo typisk sånt som av og til bunner ut i aggresjon.. Så nå må jeg prøve å finne ut om dette er "mer vanlig" hos gårdshunder enn hos andre raser.. Hva tror dere om det? Har dere sett mange DSG som er "forsiktige/skeptiske" til ukjente folk?

Jeg skal definitivt prøve å komme i kontakt med de som arrangerer treff i Trondheim sånn at jeg kan reise dit og treffe flere eksemplarer av rasen og danne meg et eget inntrykk!

Tusen takk til dere alle som har gitt meg mange gode svar så langt! Dere er til god hjelp Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: on. nov. 19, 2008 13:59    Emne: Svar med sitat

"Reservert" er i mine øyne og ordlegging IKKE det samme som skeptisk! Noen hunder bryr seg bare ikke så mye om folk.

Odin er litt rar sånn. Han er veldig glad i folk, egentlig. Når det kommer besøk, uansett hvem det er, så er han hoppende glad (bokstavelig talt, vi jobber med den delen...). Alle vi kjenner er hjertelig velkommen, og jeg har ingen problemer med å låne ham bort til hvem som helst (når det kommer til å håndtere Odin såklart, det betyr ikke at jeg lar hvem som helst passe hunden min! :p ).

Når vi er ute, så bryr han seg lite om fremmede mennesker. Hvis vi går forbi håndtverkere eller ungdommer som plystrer på ham og roper på ham, så ignorerer han dem stort sett. Noen få mennesker SKAL han bort å hilse veldig på (om han får, eller er løs og stikker...), jeg er litt usikker på hva "kriteriene" der er. Og noen mennesker hilser han på, og så er han ikke så interessert lengre. Generelt sett er han uinteressert i fremmede mennesker.
Men han lar seg helt fint håndtere av veterinærer, dommere, barn, trenere eller hvem det skulle være. Mindre og/eller voldsomme barn kan han dempe litt, men det synes jeg bare er helt greit. Han leker gjerne med de som ikke styrer for mye.

Jeg kan ikke komme på at jeg har sett voksne dsg som er skeptiske til folk.
Husk også på at dsg er en vakthund. Så de fleste, i likhet med Odin, gir gjerne et bjeff eller tre når det kommer folk, men de bare sier ifra, de jeg kjenner vokter ikke på den måten at de er aggressive mot "inntrengere".
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
pernille85Registrert: 19.02.2007
Innlegg: 262
Bosted: Gran

InnleggSkrevet: on. nov. 19, 2008 16:03    Emne: Svar med sitat

Gårdshunden kan være reservert ovenfor fremmede, og det at de gir beskjed når det kommer noen er jo jobben til en gårdshund; de skal passe på gården.

Den er svært avhengig av sin flokk, men ikke alltid så store behov for å hilse på alle fremmede. Jeg opplever likevel ikke gårdshunden som aggresiv eller skeptisk, men reservert. De som ikke er hundevante derimot, er nok skeptiske til frøkna mi, når hun vokter hus, og gir god beskjed om at det kommer noen på døra. Likevel er alt greit når hun bare får hilst, og da går halen som bare det. En gladere hund finner du ikke Very Happy
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tatijanaRegistrert: 04.02.2008
Innlegg: 132
Bosted: Ganddal

InnleggSkrevet: fr. april 03, 2009 15:04    Emne: Svar med sitat

simira skrev:
"Reservert" er i mine øyne og ordlegging IKKE det samme som skeptisk! Noen hunder bryr seg bare ikke så mye om folk.


Jeg mener det er stor forskjell på en reservert hund, og en skeptisk hund. En reservert hund velger å ikke ta kontakt fordi den ikke er interessert, en skeptisk hund tørr ikke ta kontakt!
At det finnes reserverte gårdshunder tviler jeg ikke på, ikke alle har den interessen av at fremmede mennesker skal klappe, holde og kose med en. Men dette er jo ikke noe som bare gjelder gårdshunden, slike individer finnes i alle raser, men i og med at gårdshunden blir beskrevet som en menneske kjær hund, så vil de fleste tenke negative ting om en reservert gårdshund.... og koble det med noe negativt.
Alle individer er forskjellige, og vil reagere på forskjellige måter, enten det er en gårdshund, eller en labrador.

Jeg tror terskelen til en Gårdshund er større en hos en jrt feks: men, det finnes nok individer innen gårdshunden som har mindre terskel for forskjellige ting. Slik vil det alltid være!
Wink
_________________
www.gaardshund.net
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Atferd Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Gå til side Forrige  1, 2
Side 2 av 2

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no