Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Tror varmen er litt for mye for Varg...

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Sykdom og helse
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
milRegistrert: 29.07.2008
Innlegg: 235
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. juni 30, 2009 15:03    Emne: Tror varmen er litt for mye for Varg... Svar med sitat

Stakar liten er dårlig i magen igjen.. Da jeg kom hjem fra jobb i dag lå det to overraskelser på badegulvet.. Og nå nettopp kastet han opp bare magesyre, for han har ikke spist noe i dag.. Har bare vært helt rolig etter at jeg kom hjem..det ligner ikke han.. Han bare ligger på gulvet og titter rundt seg.. Så nå har jeg bedt sambo om å handle med seg fiskeboller og ris så vi kan fore Varg litt..kanskje formen tar seg opp litt da..

Synes han er dårlig i magen litt ofte jeg.. Føler ikke at det er lenge siden sist han hadde et par runder med diare og oppkast..
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: on. juli 01, 2009 12:31    Emne: Svar med sitat

Min erfaring er at det kan ta ei stund å få gjennopprettet balanse i mage og tarm etter en skikkelig omgang med diaré (det gjelder i grunnen både menneske og dyr), og har han ofte plager med oppkast og diaré så kan det være grunn til å revurdere fôringsregimet (kan det være noe i fôret han reagerer på, er han veldig følsom, trenger han flere utfôringer om dagen, osv), og i alle fall sørge for at han ikke får tak i ting han ikke bør (som matrester langs veikanten, unngå kraftig kost) få i seg. Nå som det er så varmt ute er det jo topp for bakterier å oppformere seg, også inne i matskåla, og finner han matrester i grøftekanten kan det være enorme mengder med bakterier som kan bidra til ubalanse.

At han er slapp er ikke så rart, har han diaré og nedsatt matlyst vil tilstanden fort reduseres, særlig i denne varmen. Det er veldig viktig å få i ham nok væske, væskebehovet i denne varmen er mye større enn til vanlig, og har han diaré vil han tape mye væske over tarmen. Så få ham til å drikke, enten vanlig vann eller bland ut f.eks. litt biola, rømme, cottage cheese eller kraft av et eller annet slag i vannet slik at han får lyst til å drikke det. Her fôrer vi en del med isbiter for tiden, da får frøkna i seg væske og får kjølt seg ned litt også. Enkelte hunder er akkurat som oss mennesker og glemmer å drikke når de er varme og tørste, og da trenger de at noen "tvinger" dem.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Sykdom og helse Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no