Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Voldsom bjeffing på besøkende - hvordan er deres DSGer?

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Atferd
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
NalaRegistrert: 18.02.2010
Innlegg: 15

InnleggSkrevet: fr. mars 16, 2012 12:10    Emne: Voldsom bjeffing på besøkende - hvordan er deres DSGer? Svar med sitat

Jeg blir snart sprø... Når vi får besøk forvandler vår lille, rolige Charlie seg til et bjeffemonster. Han raser mot den besøkende og bjeffer høyt rundt beina deres. Han er ikke aggressiv på noen måte (selv om han kan høres sint ut), men han er skeptisk til alle han ikke kjenner. Han liker ikke å være for nær eller bli klappet av fremmede.

Problemet kommer også dersom vi møter noen på tur og han er løs. Han flyr bort og bjeffer, og alt som heter lydighet er glemt. Heldigvis bor vi på et svært rolig sted, så det er sjelden det skjer.

Hvordan er deres DSGer ved møte av fremmede? Er dette typisk rasen? Jeg kjenner ingen andre DSGer, så vet ikke hva som er vanlig.

Jeg skulle ønske det var mulig å ha en hund som ikke bjeffet så voldsomt og glemmer all lydighet når han møte fremmede. Noen tips til hvordan man kan trene?

Til info er vår Charlie en to år gammel kastrert hannhund. Han er en rolig og myk type som responderer best på myke treningsformer. Selv om han er pysete i møte med mennesker er han en tøffing på andre områder, men aldri sta.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
SweetsalsaRegistrert: 29.01.2012
Innlegg: 77
Bosted: Vestfold

InnleggSkrevet: fr. mars 16, 2012 13:04    Emne: Svar med sitat

Hvor lenge har han vært sånn mot fremmede? Vår valp på 10 uker er også reservert mot fremmede- men ingen bjeffing ennå. Frykter at det kan komme senere jeg da..... :-/ Vi opptrer så rolig som mulig selv når det kommer folk, og trøster henne ikke nå hun søker seg til oss, bare fortsetter å prate videre med den som er på besøk..... Men vet jo ikke om det kan bli bjeffing etterhvert......
_________________
Hilsen Tonje og Salsa Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: fr. mars 16, 2012 14:23    Emne: Svar med sitat

Kinderegg-metoden er gull verdt i slike situasjoner. Jeg kan ikke få skrytt nok av den metoden og gå frem på. Og den kan brukes på så og si alt mulig Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: fr. mars 16, 2012 15:04    Emne: Svar med sitat

Som tab sier, tren på kindereggmetoden/sladretrening. Du finner mye om dette på nettet hvis du søker litt.

Inne ville jeg krevd at hunden skal være rolig før han i det hele tatt skal få hilse på besøkende. Dersom dere er to eller flere kan en sitte med ham på teppet/plassen og holde ham, gjerne stryke ham beroligende på brystet, til han roer seg. Han må ikke få hilse før han er helt rolig og slapper av. Mange nok repetisjoner av dette så er håpet at han går på teppet og slapper av til han får lov til å hilse.
Bur kan evt. brukes, men ihvertfall Odin blir mer giret av det når han er innesperret, da er det lettere å be ham om å legge seg på et teppe.
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
GreteRegistrert: 13.09.2006
Innlegg: 248
Bosted: Larvik

InnleggSkrevet: sø. mars 18, 2012 19:47    Emne: Svar med sitat

Hvis du har ein hund som er engsteleg/redd for folk, så trur eg det er viktig at du prøver å sjå på kva du kan gjera i forhold til dette, og ikkje tenkja at det er bjeffinga som er problemet. Om du skulle klara å bli kvitt bjeffinga, så er ikkje hunden blitt tryggare på folk av den grunn, så då må kanskje hunden finna andre måtar å uttrykkja skepsisen sin på. Eddy kan og reagera på folk i enkelte situasjonar, og det eg syns er typisk for (vaksne) DSG, er at dei går inn i situasjonen (f.eks går heilt inntil folk og bjeffar), i staden for å trekkja seg vekk i frå situasjonen når dei har sjansen til det.
Eg har brukt både at dei besøkjande gjev Eddy godbitar når dei kjem, eller at eg gjev han godbitar. Dei besøkjande berre overser Eddy, og strør nokre godbitar rundt på golvet, eller eg slepper nokre godbitar på golvet i det dei besøkjande kjem inn. Det å eta noko er i seg sjølv beroligande, så det kan dempa stresset i møtesituasjonen. Ellers har eg også brukt eit margbein som eg smør leverpostei inni, dette er han veldig glad i, og brukar litt tid på, så når eg veit at det kjem folk på besøk, har eg dette klart, og gjev det til Eddy når det ringjer på. Han spring likevel ut og bjeffar nokre gonger, men når han har sjekka kven som kom, har han det veldig travelt med å koma seg tilbake til beinet Smile Er nok viktig at me opptrer roleg sjølve, og ikkje kjeftar på hunden, for dette kan fort oppfattas som at me er like "hissige" på dei som kjem på besøk som det hunden er! Dersom hunden klarar å roa seg ned slik Simira skriv, er det nok ei god løysing å ikkje la han helsa før han har roa seg ned.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Atferd Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no