Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Valp og oppmerksomhet

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Valper og unghunder
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
SiljeogCharlieRegistrert: 01.08.2013
Innlegg: 14
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: to. aug. 01, 2013 10:27    Emne: Valp og oppmerksomhet Svar med sitat

Hei Smile
Jeg og Charlie på snart 12 uker er nykommere på forumet. Charlie er en herlig liten fyr, som er hvit og sjokoladebrun, med sjokoladebrun nesebrusk. Han er en flott valp på alle måter, selv om han kan bli fryktelig hyper til tider og biter på alt som rører seg! Rolling Eyes Han er imidlertid veldig selskapssyk, og vil ikke en gang leke med lekene sine uten å insistere på å komme opp i sofaen. Det er forsåvidt greit nok, men nå har han også begynt å bjeffe ganske mye dersom han ikke får respons med én gang.

Har noen av dere andre erfaring med dette fra deres valper? Han klarer seg fint alene dersom vi ikke er i umiddelbar nærhet.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
WengerRegistrert: 25.04.2013
Innlegg: 15
Bosted: Bergen

InnleggSkrevet: to. aug. 01, 2013 13:44    Emne: Svar med sitat

Biting på alt kjenner jeg til! Wenger er nå 19 uker og elsker å bite på sofaen, spisestuestoler og sin egen seng. Jeg tar han rolig men bestemt bort og gir ham en av hans egne biteleker som erstatning. Det funker til en viss grad, men så er det rett bort på sofaen igjen, eller å bite på mine hender. Blir det for mye prøver jeg å distrahere han (roe ned), med litt godbitsøk eller enkle sitt/ligg/kontakt øvelser. Han leker ikke alene lenge om gangen, kun dersom leken er helt ny. Tror valper generelt er dårlige til å underholde seg selv. Her i huset får han gjerne en kong med frossen leverpostei, en knyttet sokk med godbiter(gjerne sin egen mat bare tørr), et tyggebein med litt leverpostei eller en grisehale i ny og ne.
Ang. bjeffingen ville jeg i første omgang forsøkt å ignorere det og overse ham helt, gjerne snu siden eller ryggen til. Vær konsekvent og ikke ta ham opp i sofaen eller gi ham oppmerksomhet for bjeffingen. Fungerer ikke dette kan du gå ut av rommet og lukke døren, vente til han er stille og gå inn igjen. Vet noen opererer med time-out og tar hunden inn på et annet rom eller i bur, jeg synes det er greiere å gå ut selv. Da slipper jeg å ta i hunden (løfte eller lede ut), evnt. gå etter for å få tak i. Bruker samme metode dersom han skulle finne på å henge i buksebeina eller tærne mine. Da vil jeg ikke være med ham. Fungerer for oss ihvertfall.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
SiljeogCharlieRegistrert: 01.08.2013
Innlegg: 14
Bosted: Trondheim

InnleggSkrevet: fr. aug. 02, 2013 06:29    Emne: Svar med sitat

Takk for godt svar Smile Vi forsøker oss på time-out og avvisning når det kommer til både biting og bjeffing, uten å ha sett de helt store resultatene enda. Vi får vel bare smøre oss med tålmodighet og glede oss til tannfelling Wink
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Valper og unghunder Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no