Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Luna bæsjer og tisser inne.

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Valper og unghunder
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
GripedRegistrert: 20.01.2014
Innlegg: 5
Bosted: Vest-agder

InnleggSkrevet: ma. jan. 20, 2014 10:28    Emne: Luna bæsjer og tisser inne. Svar med sitat

Hei,

Her er litt historie først:

Vi fikk Luna 12. Januar i år og hun ble født 02. oktober i fjord. Så hun er nå litt over 3,5 måneder og vi har hatt henne i nå 9 dager.

Vi er et par på 19 og 22 som har henne på en gård. Det er jeg "mannen" på 22 som skriver dette nå.

Det var kun hun og ei annen tispe igjen i et kull på 7 når vi hentet henne 12. januar. Hun hadde da bodd i en slags hesteboks fylt med grove trefliser og varmelampe. Mest sannsynlig har dem bare gjort fra seg på samme plass der.

Når vi overtok så begynte vi med en gang å jobbe med å få henne stueren. Vi tok henne stadig vekk opp når hun satt seg ned for å tisse eller bæsje inne og bare henne ut så hun kunne gjøre seg ferdig ute. Hun fikk masse skryt og godbit hver gang hun gjorde fra seg ute.

Om natten så har hun sovet i et bur vi har på soverommet. Hun piper i kanskje 10 min før det blir stille og hun sover hele natten til hun hører vi begynner å bevege på oss og snakke om morgenen. Hun gjør ikke ifra seg i buret (et uhell en gang bare, men det var midt på dagen). Så tar vi henne ut og da tisser hun som oftest bare.

Jeg jobber offshore og er på fri slik at Luna får mye oppmerksomhet når jeg er hjemme hele dagen. Men nå skal jeg snart dra på jobb og hun må klare å være alene i buret sitt i 8 timer mens kjæresten min er på jobb. Vi har begynt å forberede henne på dette med at hun tilbringer mer tid i buret på dagtid selv om jeg er hjemme og jobber og styrer med ting og tang.

Hun er ikke mye glad i å være alene. Hun piper og "bjeffer" og lager de mest utrolige lyder for å få oppmerksomhet. Men vi har vært konsekvente og gir henne sjeldent oppmerksomhet når hun piper. Begynner hun å pipe sier jeg strengt "nei" og så slutter hun.

Luna er en veldig glad hund. Hun elsker folk og er superglad når vi slepper henne ut om morgenen og hver gang vi kommer inn i rommet etter hun har vært alene. Hun vil stort sett alltid være i fanget mitt. hun elsker og leke og er ganske propell. Men hun er lett og roe ned og hun legger seg fort til å slappe av/sove.

Nå er det mye snø ute og hun liker egentlig ikke når vi tar henne ut på å lufte henne slik at hun kan gjøre ifra seg. Vi går lite tur med henne fordi hun ikke vil følge etter fordi hun fryser så fælt. Vi prøver å holde henne i aktivitet selv om og springer litt frem og tilbake på tunet her inne med henne. Igår var hun med på en 4,2 km lang skitur på 1 time og 20 min. Vi hadde med et par hjemmelaget dekkene av et avklippet superundertøy ben. Hun frøs en del men vi prøvde å holde henne i bevegelse så gikk det greit.

Problemet:

Hun gjør mye fra seg inne. Spesielt når hun skal bæsje. Det varierer veldig hvor mye og ofte hun bæsjer og når. Men når hun har vært i mye aktivitet og spist mye så bæsjer hun naturligvis også mye.

Vi lufter henne minst hver andre time og oftere om morgenen og før hun legger seg. Hun kan gjerne tisse ute om morgenen, og så gir jeg masse skryt og godbit og hun står å hopper på døren fordi hun vil inn. Jeg lufter henne litt til i tilfelle hun må bæsje. Jeg tar henne med der hun har bæsjet tidligere så hun kan lukte litt på den. Etter en liten stund så tar jeg henne med inn og så springer hun rundt i 2 min på kjøkkengulvet før hun gjør fra seg der.

Jeg har nå begynt å blitt temmelig lei av dette her. Og blir mer og mer forbannet hver gang. Det virker som hun vet hun skal gjøre fra seg ute. Hun er ihvertfall flink til å tisse ute. For hver gang jeg tar henne med ut så tisser hun selv om hun ikke må. Men hun vet liksom ikke at hun ikke skal gjøre fra seg inne. Av og til tar jeg henne litt for hardt og tar henne med til bæsjen sin inne, holder hodet mot driten så hun kan lukte litt på den og så hiver jeg henne ut så hun må stå ute litt alene til jeg har vasket vekk driten.

De gangene jeg tar henne på fersken i å sette seg ned for å gjøre i fra seg så nærmest skriker jeg "neeei" og hun skvetter og reiser seg og jeg bærer henne pent ut med en gang og hun pleier å gjøre seg ferdig ute. Er redd hun blir litt skremt når jeg gjør dette. Fordi hun skvetter og og "kryper bort til meg eller en annen vei.

Jeg vet det ikke hjelper å straffe, og nå har hun begynt å bæsje inne når vi ikke ser på. Jeg vil selvfølgelig beholde hunden glad og fornøyd slik den er. Men bare nå på morgenen har hun bæsjet inne et par ganger til tross for at hun har vært luftet seg 2 ganger.

Jeg syntes nesten det forverret seg når vi begynte å ha henne i bur på dagtid. For da virket det som at når vi slapp henne ut av buret så kunne hun gjøre ifra seg.

Nå tør jeg nesten ikke å ta henne ut av buret å la henne gå rundt inne for det er bare tidspørsmål før hun gjør fra seg inne da selv om jeg lufter henne først.

Bæsjen virker som er normal og hun bæsjer vel kanskje ifra 2-6 ganger om dagen alt etter hvor mye hun spiser.

Dette er Luna, hilsen oss:
_________________
Gårdshunden vår heter Luna.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. jan. 21, 2014 10:41    Emne: Svar med sitat

Gratulerer med gårdshund!

For det første, 9 dager er ikke veldig mye. Jeg er også veldig skeptisk til at hun har bodd i en hesteboks. Har oppdretter sosialisert henne noe? Har hun møtt andre hunder enn mor og søsken, mennesker, vært ute i verden og opplevd bilkjøring og ulike miljøer?

En valp på 3,5 måneder er forbi den aller viktigste sosialiseringsperioden sin. Dersom oppdretter ikke har gjort noe jobb med sosialiseringen vil jeg faktisk anbefale dere å vurdere å levere tilbake hunden. Det er garantert mye mer jobb med en hund på den alderen som har et dårlig grunnlag, enn med en 9 uker gammel valp man kan gjøre jobben selv med.

Når det gjelder problemene, så vil det antageligvis ta lengre tid enn for en 9 uker gammel valp å få denne stueren hvis ikke noe er gjort tidligere. Det vil si at dere må begynne helt på scratch. Annenhver time er kanskje ikke nok. Valpen må ut hver gang den har spist, sovet og lekt. Når du vet at det er på tide å bæsje så ville jeg ikke gått inn før hunden har bæsjet. Ha hunden i bånd, gå til samme sted hver gang, og vent til å hun gjør fra seg. Pass på at hun ikke får muligheten til å underholde seg selv i stedet for å gå på do.
Det er kaldt for en liten gårdshundvalp nå, og det kan bli vanskelig å lære henne å gjøre fra seg inne. Det hjelper antageligvis ikke å dytte snuten hennes borti bæsjen heller. Prøv å gå ut mye oftere, og se nøye på hvordan hun oppfører seg når hun må, og følg med HELE tiden. Ja, det er mye jobb!

Hvordan får hun måltidene? Prøv å ha minst 3 måltider om dagen på faste tidspunkter, så vil det også bli enklere å følge med på når hun må på do. Ta bort maten innen 10 minutter om hun ikke spiser.

Dette er en valp som har vært hos dere i litt over en uke. Det viktige nå er å bruke tid på å bli vant til dere, verden og kjent med hverandre. Hunden trenger ikke mye tur på dette tidspunktet. Jeg håper hun fikk sitte i sekken eller på armen store deler av skituren, det er altfor langt for en så liten valp. Kos og lek og oppdage verden ute er nok, rusleturer i eget tempo er også fint. Om dere skal på lengre turer, sørg som sagt for at hun får sitte lunt innenfor jakken eller i en sekk.

Det med å være alene må tilvennes gradvis, og nå er passe tidspunkt å begynne. Har dere mulighet til å avgrense et rom dere kan rydde? Å ligge i bur hele natten og store deler av dagen er altfor lenge for en hund. 8 timers natt pluss 8 timers arbeidstid pluss reise er over 2/3 av et døgn! Prøv å rydde et rom hvor hun kan ha seng/åpent bur, vannskål, en leke og noe å tygge på. Begynn å trene på å være alene etter tur eller når hun er sliten/søvnig. La henne sovne, og gå ut i noen minutter. Om hun begynner å bråke, ikke gå inn igjen før hun er rolig (med mindre hun blir panisk, da har dere gått for fort frem).
Hvis hun har levd i en boks med mor og søsken hele livet fram til nå må dere regne med å bruke mer tid enn hva som er normalt på alenetreningen også.

Husk på at hun er en liten baby og at alt må læres, og det med mye tålmodighet. "Valpen flytter hjemmefra" av Linn Palm er en god investering, som forklarer mye av valpens utvikling.
Spør gjerne om det er noe mer dere lurer på! Lykke til!
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. jan. 21, 2014 10:52    Emne: Svar med sitat

Ser at Marnardal-folkene har kull til salgs nå der bilder og fødselsdato stemmer med din. Isåfall anbefaler jeg deg å levere tilbake valpen. Finn på en god grunn og prøv å få tilbake pengene.

Om du søker på forumet etter "Marnardal" finner du mer om hundene derfra. De er godt mulig blanding av gårdshund og jack russel, og det er innavl og sykdom derfra. De driver mer eller mindre valpefabrikk på gårdshund og er kjente i gårdshundmiljøet. Anbefaler dere heller å ta kontakt med raseklubben for å få en valp fra en oppdretter som driver på friske, registrerte hunder.
www.rdsg.no finner du også linker til nettsidene til flere oppdrettere og kan se og lese litt om hvordan seriøse oppdrettere presenterer kullene sine med stamtavle- og helseinfo (stamtavle er ikke bare en fancy greie men en måte å kartlegge helse og arvelighet av sykdommer, og kontrollere innavl).
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
GripedRegistrert: 20.01.2014
Innlegg: 5
Bosted: Vest-agder

InnleggSkrevet: on. jan. 22, 2014 07:35    Emne: Svar med sitat

Hei,

Ja, valpen er ifra Marnardal. Vi hadde i utgangspunktet ikke tenkt til å levere henne tilbake. Men så viser det seg at jeg har allergi mot hund, ikke så sterk. Men irriterende og være små nysete og snufsete hver dag.

Vi gir henne mat om morgenen ca 06:00- 09:00 og på ettermiddagen kvelden 16:00-19:00 ca.

Mengden er det vi har funnet ut vi klarer å få i henne, vi må som regel oppmuntre henne til å spise opp alt. Vi gir henne 3/8 av en målekopp vi har. Og en full målekopp er 2,5dl så ca 1dl valpefor (purina) 2 ganger om dagen.

Og hun driter nå om morgenen, midt på dagen og før leggetid. Hun er blitt flinkere til å drite ute også nå. Spesielt tissingen er hun flink på. Hvis hun ikke driter etter å ha tisset ute, så venter jeg ofte litt til, og da sette hun seg ned på å tisse enda en gang uten at det kommer noe særlig ut ^^

Vi har sluttet å gi henne godbit når hun tisser. Hun å skjønt greia og gjør det ute fortsatt. Nå nettopp så var hun veldig urolig og kikket på meg og gikk bort til døren, slapp henne ut og hun gikk momentant og tisset, 2 ganger Razz Kanskje hun prøver å drite? Vi gir henne ros når hun tisser og ros + godbit når hun driter ute. Ser ut til å begynne å virke.

Det var nok litt hardt for henne å være med på skitur så langt. Hun begynte fort å fryse hvis vi sto stille. Så det gjaldt å holde henne i bevegelse. Men hun måtte av og til inn i jakka mi og varme seg litt.

Vi har hatt hunden til veterinær og hun kunne ikke se at det var noe galt med henne, hun har jo lite pels på nedre del av magen, lårene og albuene noe som hun reagerte litt på. Men det er jo normalt? Legger ved bilder.

Har lagt merke til at hun nyser/hoster litt når hun kommer ut i kulda.
Etter hun har spist mye mat så virker det som hun får hikke? hele henne rykker til så virker nesten som det er brekninger med ser ikke ut som det da. Hun røyter en del hvis en har henne i fanget og koser godt med henne så får en tydelig med hår på seg. Men det er vel normalt med hund?

Vi har prøvd å fått kontakt med oppdretter med det har ikke vært lett. Vi fikk tilslutt svar og beskjed om å ringe henne en avtalt dag men da tok hun ikke telefonen. Ingen svar siden. Ifølge henne så hadde hun luna mye inne i stuen også. Fordi ifølge henne så skulle hun egentlig beholde Luna selv.

Luna er veldig kontaktsøkene så når vi gikk på skitur var det nesten vanskelig å holde henne vekke fra andre skiløpere. Hun leker fint med andre hunder, selv om en stor Dobermann var litt skummel i begynnelsen. Hun går fint overens med barn, selv om hun ikke liker dem like godt som voksne virker det som. Jeg kan leke masse med henne og hun er helt propell, men når jeg gir leken til ungen (4år) og hun prøver det samme så bare lukter hun forsiktig på leken og kanskje småbiter litt i den.

Når du nevner det så har hun nok blitt litt panisk når vi har gått ifra henne, og kanskje burde vi ha kommet tilbake da. Men det har vi da altså ikke gjort. Og hun har blitt mye bedre også nå. På grunn av allergien så har vi ikke Luna på soverommet om natten. Vi har henne nede på kjøkkenet. Og det er visst ikke like populært, men det har gått greit.

Luna har ikke problemer med å kjøre bil, det går veldig greit. Selv om hun spøy den ene gangen etter et par mils kjøring. Igår var hun rimelig urolig i bilen men det var nok fordi hun måtte på do.

Hun har heller ikke store vanskeligheter med å bli dusjet. Kan ta henne opp i badekaret og dusje henne rolig med godt varmt vann på hele kroppen uten om hodet ihvertfall ( har ikke prøvd hodet enda). Det virker ikke som hun elsker det, men det går helt greit.

Samme med negleklipp, det går greit, men hun liker det ikke så veldig.

Magen:

Lårene/lysken: Hun har slike føflekk ligneden greier på lårene, det har kommet nylig.


Man ser det tydeligere her


Armhuler/albuer:

_________________
Gårdshunden vår heter Luna.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: on. jan. 22, 2014 08:09    Emne: Svar med sitat

Valpemage er helt normalt, det er ikke sikkert hun får noe særlig pels før hun fyller året, kanskje enda senere.
Det trenger ikke å være noe sykdom hos henne, eller at det vises før hun blir voksen. Ikke alle hundene fra Marnardal er syke heller, selvfølgelig. Men de driver som sagt ikke på en seriøs måte. Å være med inn i stua er ingen sosialisering.

En seriøs oppdretter har på dette tidspunktet hatt med valpene på minst et par kjøreturer i bil, om mulig en og en valp (kommer litt an på kullstørrelse og kapasitet såklart), latt dem møte en håndfull ulike hunder, fremmede mennesker, og utforske ulike miljøer. Dette er veldig viktig, også etter en uke eller så i nytt hjem, at eier fortsetter denne sosialiseringen en stund. Etter 4 mnd alder er den viktigste pregingsperioden over, og de tar ikke inn nye miljøer på samme måte.

Turid Rugaas er ganske konservativ når det gjelder en del ting, men hun skriver litt om valper og utvikling her: http://www.turid-rugaas.no/valpen.html

Hikke etter mat og hosting i kulda er nok ganske normalt. Det samme med stressrøyting/koserøyting.

Bading og kloklipp og sånt er ting hun fint lærer med bestemt tålmodighet fra dere. Så lenge hun ikke ruller seg i møkk så er det ikke viktig å bade henne ofte (det er over et år siden sist min ble dusjet).

Hold oss gjerne oppdatert på hva som skjer framover!
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
WengerRegistrert: 25.04.2013
Innlegg: 15
Bosted: Bergen

InnleggSkrevet: sø. jan. 26, 2014 19:36    Emne: Svar med sitat

Jeg ville ikke ha stresset så mye med å få hunden stueren så fort som mulig. Wenger hadde gode og dårlige perioder og ble ikke helt stueren før han bikket 6 mnd. Bare fortsett med å ta henne ut ofte, ros når hun gjør ting riktig og overse når hun gjør fra seg inne. Dersom du tar henne mens hun gjør fra seg inne, bare løft henne rolig opp og ta henne med ut. Nytter ikke å kjefte, da kan det hende som du sier at hun går å gjemmer seg. Ting tar tid, men med mye tålmodighet order det seg nok.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: sø. jan. 26, 2014 19:56    Emne: Svar med sitat

...

Sist endret av Lille Persille to. okt. 06, 2016 16:00, totalt endret 1 gang
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
MiloRegistrert: 21.10.2007
Innlegg: 394
Bosted: Sandefjord

InnleggSkrevet: sø. jan. 26, 2014 20:19    Emne: Svar med sitat

Her er det mange gode svar fra før av men jeg må bare si eg par ting jeg også:
1. En valp skal ikke være med på skitur, sykkeltur, jogging før den er 1-2 år, gjerne 2 år etter min mening.
Da er skjelettet utviklet nok til å takle den påkjenningen dette er.
Før dette er skjelettet ikke utviklet nok til dette, og dere kan risikere å skade hunden mer enn godt er.
En valp skal ikke har lange turer og 20-30 min i hennes alder er nok.
Dette er en grense som bør aksepteres og der hunden i sitt tempo kan lære seg å utforske verden.

2. Dette med tissing og bæsjing inne er bare noe dere bør bli vant til, sånne ting skjer i starten, både med valper og omplasseringshunder.
Noen valper bruker 2 mnd, andre nærmere 1 år så her bør dere også bare være tålmodige.
Hyl og skrik vet du jo at ikke funker så slutt med det.
Når hunden blir redd deg når du gjør dette så utløser dette bare stress, og igjen kroppslige prosesser, som feks å tisse eller bæsje, og kanskje hun også gjør oftere fra seg enn ellers nettopp pga dette.

3. Burbruk er også en ide å slutte med, hvorfor skal hun ligge i bur i det hele tatt??
Hvis hun ikke ødelegger noe bør hun heller få lov til å enten være løs på et rom eller i hele leiligheten/huset, både om natten og om dagen.
Hjemmealene trening bør øves gradvis på til dere ser hun er trygg nok og syns det er greit å være aleine.
Dette kan også ta fra uker til noen mnd.

All denne tvangen og kjeftinga og lange turer skaper garantert mye stress hos denne lille babyen.
Du vil komme til å angre på dette siden om ting ikke endres, hvis ikke vil dere nok se mer stress og uønsket atferd.

Dere har desverre kjøpt valp fra norgest største valpefabrikk når det kommer til gårdshundrasen, så fra henne vil dere nok ikke få mye hjelp.
Jeg har selv kjøpt hund derfra for 7 år siden og har en kronisk syk hund med veterinærutgifter på flere titusner.
Håper det ikke blir sånn med deres hund, bare pass på å forsikre henne om dere ikke har gjort det allerede.
_________________
Hege og Milo
http://hegeogmilo.blogg.no/
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren
GripedRegistrert: 20.01.2014
Innlegg: 5
Bosted: Vest-agder

InnleggSkrevet: on. april 02, 2014 09:51    Emne: Svar med sitat

Sitat:
Valpemage er helt normalt, det er ikke sikkert hun får noe særlig pels før hun fyller året, kanskje enda senere.
Det trenger ikke å være noe sykdom hos henne, eller at det vises før hun blir voksen. Ikke alle hundene fra Marnardal er syke heller, selvfølgelig. Men de driver som sagt ikke på en seriøs måte.


Flekkene på magen er det blitt flere og flere av, men det virker ikke som hun merker noe til dem.
Men ble jo litt skeptisk når jeg søkte på "hudsykdommer hund" på google og fant dette bildetEr jo som å se Luna. Dette bildet tok jeg nå nylig av LunaSitat:
Huff. Vi kjøpte hund der for 7 år siden. "Hun har vært mye inne i stua" og "jeg hadde egentlig tenkt å beholde henne selv" fikk vi også beskjed om. Dere har blitt lurt. Dama driver en valpefabrikk og har gjort det i mange mange år. Dessverre er det vanskelig å stoppe slike mennesker, den eneste måten å gjøre det på er å forhindre folk i kjøpe valp der.


hehe, ja, vi gikk nok også på en smell der ^^ Akkurat det hun sa til oss også.

Sitat:
1. En valp skal ikke være med på skitur, sykkeltur, jogging før den er 1-2 år, gjerne 2 år etter min mening.
Da er skjelettet utviklet nok til å takle den påkjenningen dette er.
Før dette er skjelettet ikke utviklet nok til dette, og dere kan risikere å skade hunden mer enn godt er.
En valp skal ikke har lange turer og 20-30 min i hennes alder er nok.
Dette er en grense som bør aksepteres og der hunden i sitt tempo kan lære seg å utforske verden.


Vi går nesten ikke tur med henne, hun løper bare løs på gården mens jeg styrer med mitt. Men trur hun springer myye mer i løpet av en slik dag, en det hun gjør av noen km gåtur. På slutten av dagen er hun ihvertfall så sliten at hun ikke orker å hoppe opp i sofan en gang, hun prøver, men er bare ikke krefter til å klare å hoppe opp ^^

Sitat:
3. Burbruk er også en ide å slutte med, hvorfor skal hun ligge i bur i det hele tatt??
Hvis hun ikke ødelegger noe bør hun heller få lov til å enten være løs på et rom eller i hele leiligheten/huset, både om natten og om dagen.
Hjemmealene trening bør øves gradvis på til dere ser hun er trygg nok og syns det er greit å være aleine.
Dette kan også ta fra uker til noen mnd.


Er veldig praktisk å ha henne i bur, så slipper hun å spise i filler ting, gå på bordene og slikt. Men vurdere å slutte med det, ihvertfall ha det åpent.

Sitat:
Dere har desverre kjøpt valp fra norgest største valpefabrikk når det kommer til gårdshundrasen, så fra henne vil dere nok ikke få mye hjelp.
Jeg har selv kjøpt hund derfra for 7 år siden og har en kronisk syk hund med veterinærutgifter på flere titusner.
Håper det ikke blir sånn med deres hund, bare pass på å forsikre henne om dere ikke har gjort det allerede.


Ja, vi burde undersøkt bedre. Det virker ikke som at Luna har noen plager. Eneste er de flekkene på magen, men hun plages tydeligvis ikke av dem.


Ellers så trur jeg Luna vil ha bedre liv enn mange andre hunder som lever i byer og tettbygde strøk. Her springer hun fritt nesten hele dagen, hun er med å kjører traktor, gravemaskin og lastebil. Hun virker overlykkelig og tar nærmest salto når det kommer besøk. Hun går fritt også når hun er med på ridetur. Men hun har også måtte lære på den harde måten. Hun har dettet på bekken, selv om hun liker godt å bade ute, tråkket på av hesten, fått noen fliser i benka og rusk i øyet.

Ellers så lever Luna i beste velgående.

Men tilbake til det som i utgangspunktet var problemet. Hun gjør stort sett alltid fra seg ute. Men når jeg har vært i Nordsjøen så har hun visst hatt en del uhell inne.

Et annet "problem" er at hun er veldig fæl til å hoppe når hun møter folk. Og hun stopper aldri, står bare å hopper og hopper og hopper. Veldig mange syntes dette er veldig plagsomt, hvertfall hvis dem har på seg fine klær og Luna kommer og griser dem til.
_________________
Gårdshunden vår heter Luna.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: on. april 02, 2014 17:03    Emne: Svar med sitat

Flekkene på magen er helt normale, alle gårdshunder har det! Hvis du ser nøye på bildet fra "hudproblemer" så tror jeg fokuset er på de røde "kantene" på lårene, ikke på de brune flekkene.

Det med hoppingen (og det med tygging, gå på bordene osv.) er ren oppdragelse, og det krever litt jobb fra dere når hun nå alt har lært seg at det er gøy.
For å få slutt på det så må hun aldri få lov til å hoppe på noen, heller ikke dere (ihvertfall til hun har lært det skikkelig). Dersom hun hopper, snu ryggen til og ignorere henne. Dette bør også besøkende og andre som skal hilse på gjøre. Det beste er om hun er i bånd når hun skal hilse på folk, så dere kan hindre henne i å hoppe. Det jeg gjør når Odin er for ivrig er å tråkke på båndet slik at hun ikke får løftet forkroppen over bakken overhodet. Hopping skal aldri lønne seg i form av oppmerksomhet eller noe annet. Hvis man ikke har vært konsekvent på dette fra starten, så kan det ta tid å avlære det.

Forhåpentligvis vil dette med å gjøre fra seg inne gå over i løpet av sommeren, når dere sikkert er mer ute og det ikke er så kaldt for henne. Det er heller ikke gått veldig lang tid, tatt i betraktning at hun bodde lenge i en bås før dere fikk henne.
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
cathrine
Site Admin


Registrert: 27.08.2006
Innlegg: 1678

InnleggSkrevet: ti. april 15, 2014 20:10    Emne: Svar med sitat

Ja som Simira sier er dette helt normalt. Det er bare noe pigmentflekker som gårdshunder har. Det morsomme er at de forsvinner hver vinter og kommer tilbake på denne årstiden. Et skikkelig vårtegn Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Valper og unghunder Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no