Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Jogging

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Andre aktiviteter
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: sø. aug. 19, 2007 14:15    Emne: Jogging Svar med sitat

Muligens dette burde ha blitt plassert under valper eller unghunder, men jeg tenkte som så at det sikkert går under "andre aktivteter". Nå er tispa mi 9 mnd gammel, høsten er kommet og begynner for alvor å tenke på å holde nyttårsforsettet mitt (i år skal jeg begynne å trene). Men så har jeg lest, husker ikke hvor, at man skal ikke begynne å løpe med hundene sine før de har nådd en viss alder, antar det er for å unngå belastningsskader.

Så det jeg lurer på, er det noen som vet sånn ca. når det er forsvarlig å begynne å jogge med en unghund (det må jo føyes til at jeg ikke er noen treningsnarkoman så det blir ikke snakk om lange distanser)? Tenker jo litt som så at hun elsker når vi springer og herjer når vi er på "avgrensede områder", og i sånne tilfeller har ikke tanken om belastningsskader streifet meg i det hele tatt. Blir jo uansett ikke på hardt underlag nå heller, asfalt er jo dårlig underlag både for dyr og mennesker, så vil ikke risikere verken mine eller hennes ledd på det.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Bente LillRegistrert: 15.01.2007
Innlegg: 1031
Bosted: Sandnes

InnleggSkrevet: sø. aug. 19, 2007 15:57    Emne: Svar med sitat

Det anbefales å drøye til hunden er ett år både ved agility, sykling og lignende trening. Gjelder nok også lange løpe/joggeturer.
_________________
Bente

Aridgeocrats Dina & Ewans Magiska Lillan (Kajsa)


http://www.123hjemmeside.no/benteshundeliv
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: ti. nov. 20, 2007 09:47    Emne: Re: Jogging Svar med sitat

Ting tar tid. Først i dag fikk vi kommet oss ut på vår første felles joggetur (altså som hund og eier). Var ingen fare for belastningsskader hos hunden, den lille gårdshundfrøkna virket som om hun kunne ha sprunget i timevis, er verre med den ikke i fullt så god form-eieren som kom pesende etter (kondisen er ikke som den en gang var, er ille å bli eldre Neutral). Så får man vel se om jeg er i stand til å følge opp, hunden syntes i all fall det var kjempekjekt med en tur i et litt raskere tempo enn vanlig Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
KittRegistrert: 25.09.2007
Innlegg: 177
Bosted: Asker

InnleggSkrevet: ti. nov. 20, 2007 20:51    Emne: Svar med sitat

Du skal nok være forsiktig med å løpe for lenge med henne når han er såpass ung.
Instruktøren på dressurkurset sa at hunden er livredd for å bli forlatt av flokkleder og løper selv om den er på besvimelsens rand. Hun anbefalte å vente til hunden var over året med slikt som løping, sykling etc og begynne svært forsiktig.
Belastningsskadene ser man ofte ikke før i etterkant, særlig skal man være ops om det er noe HD i slekta. Hun er vel ikke røntget ennå heller?

Ellers får vi håpe formen din bedrer seg så du klarer å holde følge med henne når hun blir eldre! Laughing
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: ti. nov. 20, 2007 21:42    Emne: Svar med sitat

Selvsagt, jeg har ikke som mål å slite henne (eller meg) helt ut med det første, opptrapping er viktig både for dyr og mennesker (man setter da ikke en utrent travhest rett ut i løp heller?). Og tror neppe at litt traving forårsaker belastningsskader, ikke i det tempoet og i den varigheten vi var på tur.

Men jeg er av den oppfatningen at en hund skal kunne gå opp og ned trapper selv, løpe litt og få utfolde seg litt fysisk (og da mener jeg ikke å springe etter en sykkel i timevis, eller være på milelange joggeturer), selv om de er unghunder. Tåler de ikke det, ja, da er det på tide å spørre seg selv hva i alle dager vi har gjort med dyra våre.

Men formen skal komme, muligens etter nyttår, må jo ha et nyttårsforsett (som jeg ikke kommer til å holde) i år også Very Happy
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
KittRegistrert: 25.09.2007
Innlegg: 177
Bosted: Asker

InnleggSkrevet: on. nov. 21, 2007 08:19    Emne: Svar med sitat

Lille Persille skrev:


Men jeg er av den oppfatningen at en hund skal kunne gå opp og ned trapper selv, løpe litt og få utfolde seg litt fysisk (og da mener jeg ikke å springe etter en sykkel i timevis, eller være på milelange joggeturer), selv om de er unghunder. Tåler de ikke det, ja, da er det på tide å spørre seg selv hva i alle dager vi har gjort med dyra våre.Helt enig! Lek og utfoldelse er viktig grunntrening for alle, både dyr og mennesker.

Er jo også forskjell mellom raser, er nok mer forsiktig med den store Rottweileren enn vi var med Toy. Toy hoppet og spratt fra vi fikk han, Nero er mye roligere og så lenge han er valp, går det meste på hans premisser. Skulle gjerne ha satt han forran pulken denne vinteren, men det er alt for tidlig (han er 5 måneder nå) selv om han både er stor og sterk.
Enn så lenge holder det med rolige turer og masse lek med Toy.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: on. nov. 21, 2007 10:44    Emne: Svar med sitat

Ja, det kan jeg tenke meg at dere må være, har gått på kurs med en del rottweilere og man ser på hele måten de beveger seg på at det er hunder som er litt tyngre og ikke bør belastes altfor mye før de er ferdig utvokst.

Vil jo tro at når han som toåring ikke krever så mye mer enn rolige turer og masse lek, så vil han neppe få et økt aktivitetsbehov "som voksen". Det at de er to i sammen gjør vel at de får ut en del energi og slites litt ut ved lek og herjing dem i mellom?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
KittRegistrert: 25.09.2007
Innlegg: 177
Bosted: Asker

InnleggSkrevet: on. nov. 21, 2007 14:18    Emne: Svar med sitat

Her i huset er det full fart og så soving, full fart og soving hele dagen. Tror de har enormt glede av hverandre. De leker masse sammen og sovner sammen etterpå. Når de våkner, vil de ut å leke igjen.

Nero går jo i tillegg på dressurkurs 2 kvelder i uken, halvannen time hver gang, og er en nokså sliten hund når vi kommer hjem. I mellomtiden nyter Toy å være enehund og få all oppmerksomhet og tur alene. Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: on. nov. 21, 2007 20:46    Emne: Svar med sitat

Ja, det var tider det når en halvtimes dressurtrening var nok til å gjøre hunden sliten. Sånn sett var det veldig greit med valpetida og valpekurs Smile Kjekt at de får ha dere litt for seg selv innimellom også da Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Andre aktiviteter Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no