Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
valpeliste, pris, osv osv

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Genetikk, avl, oppdrett
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
MonicaRegistrert: 10.11.2006
Innlegg: 962
Bosted: østlandet

InnleggSkrevet: ma. jan. 08, 2007 16:11    Emne: valpeliste, pris, osv osv Svar med sitat

viste ikke helt hvor jeg skulle legge denne.

Dere har sikkert fått med dere nå at jeg har bestemt meg (ganske så sikkert) for at DSG blir neste hund. Bare gjenstår spm om tid, hvilket oppdrett, når, osv osv. Det må liksom passe sånn at jeg har fri, og mulighet til å være en del hjemme i begynnelsen.

Men jeg klarer jo ikke la vær å tenke på min neste hund. Så spør litt jeg, greit å få svar på spm før man står der og trenger svaret der og da.

Den gangen jeg bestemmer meg for at, ja nå er det klart å ta kontakt med oppdrettere, sette seg på valpeliste osv. Er det da greit å sette seg på flere ventelister? Så det er på en måte er "garanti" for at man vil få det man vil ha da det passer best?
(tenker sånn, jeg tror jeg vil ha tispe, og har en følelse at det er det som er mest "populært"?!, og får man da ikke en tispe fra det kullet, så har man et håp på et annet kull hos en annen oppdretter).

Pleier oppdrettere å syntes at det er greit? Hva bør man hvertfall si til oppdretteren?

og i samme slengen, vet dere om det er lange "ventelister" på dsg den dag i dag? Må man ta kontakt i god tid (hvor god tid?). Går oppdrettere etter hvem som står først på lista, eller etter hvem som passer best?

Og hva ligger prisen på DSG? (dette er vel forskjellig ettersom hva det følger med i "pakka")

(sorry rotete innlegg, og mange spm, litt ivrig Razz )
_________________
-Monica
www.monicaen.com
Bocca & Chilli
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
MoonixRegistrert: 04.10.2006
Innlegg: 115
Bosted: Osterøy, Hordaland

InnleggSkrevet: ma. jan. 08, 2007 17:51    Emne: Svar med sitat

Jeg tror nok det er ganske så vanlig å stå på flere lister. Grunnen er jo nettopp det at det ER lange ventelister på DSG...
Jeg skal ha et kull til høsten igjen - og hatt 4 på liste helt siden i sommer, og 6 på liste siden nå like før jul..

Jeg synes det er helt greit at folk står på flere lister. Det er jo så "krangel om benet" at dersom man ikke er ute etter spesielle linjer, eller valp fra akkurat den eller den tispen, den eller den kombinasjonen, så blir det vel "naturlig" å stå på flere lister.
Arrow Men husk: Om du får en valp fra en oppdretter, så SI IFRA til de andre oppdrettere du står på liste hos, så de ikke holder av en valp til deg de også.. For DET er irriterende for en oppdretter som gjerne har gitt avslag til flere fordi listene er fulle...

Når det gjelder hvor lang tid i forveien man bør sette seg på liste, så er jo det litt vanskelig å svare på - men det er jo også mulig å si til oppdretter at "jeg regner med jeg vil ha en hund da og da", og at du vil komme tilbake til det når det nærmer seg osv. Da vil nok sansynligvis også oppdretter ta kontakt med deg når det er planlagt et kull nærmere den tiden du ønsker - om 1 år - 2 år etc.
I og med at det er mange som tar kontakt kan det være lurt å holde kontakten med oppdretter frem til du ønsker valp. Å vise interesse, selv om det er lenge til kullet kommer, er positivt. Smile Pluss at du ikke rissikerer å "bli glemt" i alle mailene/telefonsamtalene som kommer inn....

Jeg tok selv kontakt med oppdrettere i sommer på planlagte kull/kombinasjoner som jeg er interessert i - men parringen skjer ikke før nå i vår en gang... Men det er lurt å være tidlig ute.

Jeg velger nok ut kjøpere etter de jeg mener vil gi valpen/hunden et best mulig liv... Derav kommer det også en GOD DEL spørsmål til kjøpere. Men når de først er "godtatt", og jeg mener de egner seg godt, både til rasen via sin livsstil og tanker om hundehold generellt, og i deres måte å behandle hund på, så står de på listen etter den rekkefølgen de tok kontakt i.

Hvordan oppdretter gjør det med å velge ut kjøpere og hva de synes om å stå på flere lister er sikkert ganske forskjellig, og jeg kan bare snakke for meg selv - så det jeg skriver her er sånn jeg gjør det og hva jeg synes. Smile
_________________
Monica Røsland
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ma. jan. 08, 2007 18:04    Emne: Svar med sitat

De jeg har snakket med synes det er greit at folk står på flere lister. Kanskje spesielt hvis du står langt nede på en...

Vanlig pris for en chippet valp med stamtavle og vet. attest er 10 000. Tror det går for de fleste renrasede valpene for tida, med 1000 +/- avhengig av hva som leveres.

Har hørt flere som har nevnt at det er vanskelig å få tak i dsg-valper nå. Syntes det var litt rart, for da jeg skulle ha hund var det to oppdrettere med ledige valper i raseklubben. Og etterhvert er det jo ganske mange oppdrettere, ihvertfall ift. hunder, i Norge.

Ser forøvrig at det kom et kull i november, som ifølge raseklubben ikke har solgt noen ennå ihvertfall. Halvsøsken til Odin og greier. Smile Kan anbefale valp etter Nelson, han er råstilig (bilder på galleriet til Odin).
Ellers vil jeg vel anbefale å stille seg på liste så snart du vet du skal ha en valp...
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
MonicaRegistrert: 10.11.2006
Innlegg: 962
Bosted: østlandet

InnleggSkrevet: ma. jan. 08, 2007 19:36    Emne: takk Svar med sitat

ja tusen takk for svar. Smile

Jeg tar det som en selvfølge å si ifra til de man står på liste hos om man har fått. For det skjønner jeg at kan være svært frustrerende.

Såpass med ventetid ja :/ på meg så har det virket som om det ikke har hvert lange lister. Men ventetid får man vel bare godta. Sånn er det med mange raser i perioder.

Ja prisen lå der jeg tenkte meg. Det er vel dit de fleste rasehunder har kommet idag, om man ikke skal dra inn miniatyrrasene.

Igjen takk for svar Smile
_________________
-Monica
www.monicaen.com
Bocca & Chilli
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
cathrine
Site Admin


Registrert: 27.08.2006
Innlegg: 1678

InnleggSkrevet: ti. jan. 09, 2007 12:50    Emne: Svar med sitat

Ikke det at det var så dumt å ha dennne tråden under generelt gårdshundsnakk, men jeg flyttet den da vi har liknende poster her Wink
Jeg ringte rundt til mange oppdrettere og stod på flere lister.
Hadde bl.a. en lengre og hyggelig samtale med deg Moonix Very Happy Satte meg ikke på liste hos deg da det var kjempelenge til du skulle ha valper Smile
Så jeg vil råde deg til å ringe rundt til oppdrettere og og forhøre deg allerede nå. De fleste er veldig hyggelige å snakke med og så får man seg en hyggelig gårdshundprat Wink
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Genetikk, avl, oppdrett Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no