Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Skitur med hund

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Andre aktiviteter
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Kristine SRegistrert: 12.02.2007
Innlegg: 396
Bosted: Stavanger

InnleggSkrevet: ma. mars 17, 2008 17:11    Emne: Skitur med hund Svar med sitat

Vi er endel på fjellet om vinteren, og når vi går på skiturer har vi pleid å ha Miro løs eller i bånn. Sistnevnte fører til mye krøll. Jeg tenkte å se etter sånn magebeltet man kan ha hunden i. Er det noen som bruker det? Blir det automatisk sånn at hunden trekker da? For det vil jeg ikke at han skal gjøre (snø ikke bra for HD i utgangspunktet og trekking gjør det tyngre for han). Når han går løs liker han å gå bak oss i skisporet. Er ikke alltid jeg synes det er greit å ha han løs heller så skulle hatt et alternativ til bånn.. Har langline, men det blir litt mye stress når man har ski på bena. Tips mottas med takk Very Happy .
_________________
Kristine S, Miro, Bibbi & Alma

http://miomiro.blogspot.com
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ma. mars 17, 2008 17:36    Emne: Svar med sitat

Hvis du ikke vil han skal trekke ville jeg faktisk vurdert flexibånd, kanskje festet i magebelte...

Magebelter er dyrt. Selv laget jeg et rimelig et ved hjelp av et bredt armybelte (sånn man kan feste feltflaske og ammo på, ca 100,- på armyshop ), en panikkrok, slik man har på leietau til hest (40,- på løwenborg, sikkert tilsvarende andre steder), og en reim til å feste kroken i beltet med (sånn man bruker til å holde skiene sammen, f.eks.

Vi bruker en lang strikk (5m) og sele, men Odin trekker da, og skal trekke. Men han trakk ikke mye i fjor, og jeg tror du fint kan trene ham til å løpe ved siden av eller bak, hvis du jobber litt med det.
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ma. mars 17, 2008 17:37    Emne: Svar med sitat

Vet ikke hvordan det er der dere går, men i Hemsedal er det ekstraordinær båndtvang... pluss at i påska er det jo ofte mye folk, barn og hunder overalt...
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
HeidiRegistrert: 22.11.2006
Innlegg: 72
Bosted: Valdres

InnleggSkrevet: fr. mars 21, 2008 10:38    Emne: Svar med sitat

Jeg har magebelte, 3 meter strikk og trekksele til Minni. Vi bor i Valdres og her er det masse snø hele vinteren. Jeg har lært henne til å gå bak, da snur jeg beltet, det går veldig fint. Bruker henne også til "trekk" da går hun foran og hun elsker det! Står og spinner akkurat som en trekkhund! Jeg har kjøpt magebelte og strikk på XXL sport og betalte ca 250,- for to år siden. Bruker det også på tur i fjeller om sommeren. Det er veldig godt å ha hendene fri! Har også en kjørestrikk på 5 meter, men den bruker jeg lite for da har jeg ikke kontroll. Hender hun gjerne vil jage skiløpere som kommer fort mot oss nedover bakke, så jeg må passe på. Trekksele har vi slitt ut to stk Shocked og er nå på vår tredje! Pass på at selen er riktig tilpasset og pass på at den ikke gnager! Har forøvrig fått mange morsomme kommentarer da jeg kommer med "fullt trekkutstyr" og bitteliten hund Laughing !!
God påske! Og husk på å sjekke poter i skarp skaresnø Wink !
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: ti. jan. 27, 2009 18:21    Emne: Svar med sitat

Jeg får ikke helt til dette med hund og skitur. Vi var på vår første skitur med frøkna i helga, alt var fryd og gammen (hvis vi ser bort i fra fem minutters kluring med å få skiene på, og det at vi brukte 1,5 time på å gå et stykke som visstnok bare tar en halvtime å gå). Men dette her med hund og ski... det var ikke lett. Vi brukte vanlig langline og det hadde sikkert gått greit om jeg bare ikke hadde sittet fast i skistavene slik at det var vanskelig å få "snøret" henne tilbake når det kom møtende skigåere. Hvordan får dere andre det til i praksis? Å få hunden til å holde seg i riktig spor og snøre dem inn? Lar dere de få gå med full line hele tida, eller tusler de stort sett bak?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
GreteRegistrert: 13.09.2006
Innlegg: 248
Bosted: Larvik

InnleggSkrevet: ti. jan. 27, 2009 19:03    Emne: Svar med sitat

Har ikkje veldig mykje erfaring med skigåing med Eddy, men me har så vidt prøvd oss. Veit ikkje heilt kor lang langline du brukar, men trur absolutt eg vil anbefala deg ein kjøre-strikk på ca 3m, då har du ganske god kontroll. Eg har prøvd strikk på 5 m, men syns den blir for lang. Eg har festa strikken i eit litt breit belte rundt livet slik at eg har begge armar fri (bortsett frå når eg må "taua" han inn) Det ideelle er vel eit magebelte med krok(dyrt!), slik at ein kan få laus strikken hvis uhellet skulle vera ute, men eg har stort sett halde meg på flatmark utan dei store farene Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. jan. 27, 2009 21:06    Emne: Svar med sitat

Vi har som sagt 5m strikk. På enden av "strikkdelen" har jeg festet en metallring, som jeg klipser på et vanlig bånd i, noe som gjør at jeg har litt mer kontroll når det kommer folk. Nå vi kjører og Odin løper foran er dette båndet helt slakt.

Ellers er det å lære hunden å gå bak også nyttig, men det forutsetter at du har en hund som ikke stormer avgårde bort til folk og dyr i utgangspunktet da. Wink
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Maria_DRegistrert: 07.03.2007
Innlegg: 93
Bosted: Ålesund

InnleggSkrevet: on. jan. 28, 2009 14:20    Emne: Svar med sitat

Olli bruka som oftes å gå løs når vi går på ski. Men om han ikkje gjer de he vi på flexibånd og sele på Olli, så henge vi flexibåndet på toppen av skistaven !Han venta eller kjem når vi kalla på han så de går veldig fint! E kanskje litt tungvint, så å ha en sele rundet magen va ikkje dumt! Men e går de ann å feste evt flexibånd på den mageselen da? Hadde vært greit, slik at lina ikkje blir så slakk at den henge ned i bakken!
_________________
Maria Very Happy
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding MSN Messenger-adresse
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Andre aktiviteter Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no