Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
HD blandt gårdshunder
Gå til side Forrige  1, 2, 3, 4
 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Sykdom og helse
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
pernille85Registrert: 19.02.2007
Innlegg: 262
Bosted: Gran

InnleggSkrevet: ma. mars 17, 2008 13:57    Emne: Svar med sitat

Har ikke noe mer kunnskap om den valpen, enn at jeg fikk en beskjed om det i en mail fra avlsrådet, etter jeg lurte på hva de gjorde med andre sykdommer en HD. Fikk vell svar om at de ikke gjorde noe særlig, og at HD var det sentrale. Synes selv at fokuset også burde ligge på flere sykdommer i tillegg HD, og at den norske klubben kunne gjort en innsats for å sette opp en statestikk omkring sykdommer i rasen, slik som den svenske har gjort.

Legg Pertes er vell ikke så vanlig som HD(?), husker ikke tallene fra den svenske undersøkelsen. Har hund med legg pertes gener langt bak i slekta, og hørt litt med vetrinæren omkring dette, krysser fingrene for at det ikke slår ut på Fie.

Jeg skal snart røntge, kunne gjerne tenkt meg å vente en stund til, men da det er vanlig å røntge når hunden er ett år i Sverige, har jeg det i kontrakten fra kennelen. Synes det er fint å vite. Har også sett i gårdshundblandet i de siste utgavene at det er en del gårdshunder som får påvist HD. Dersom det skulle bli påvist HD synes jeg det er fint å legge opp trening etter dette.

Hvordan går det med Miro? Merker du noe på han?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
MonicaRegistrert: 10.11.2006
Innlegg: 962
Bosted: østlandet

InnleggSkrevet: ma. mars 17, 2008 14:10    Emne: Svar med sitat

Lille Persille skrev:
pernille85 skrev:
Er jo også flere som har fått påvist D-hofter i år, og en valp i sverige som ble avlivet av HD om jeg ikke husker feil.


Satt og tenkte litt på HD og sånt her om dagen, også kom jeg på denne kommentaren. Avlivet på grunn av HD som valp? Er du sikker på at det ikke er Legg Calve Perthés disease (usj... for et slitsomt sykdomsnavn) som var årsaken da? Må jo være ganske hardt rammet for å avlive en valp på grunn av HD. For jeg lurer jo fortsatt på hvor stort problem HD egentlig er på dgsen da. Eller rettere sagt: hvor stort problem det er med kliniske symptomer på grunn av HD hos gårdshund.

Har fortsatt ikke røntget tispa vår, tviler egentlig på at vi kommer til å gjøre det med det første med mindre vi får et innfall hvor vi finner ut at det hadde vært "kjekt å vite". Skal jo uansett ikke bruke henne i avl, og jeg tviler sterkt på at oppdretter driver med så målrettet avl at hun har noen interesse av å vite resultatene. Har vært mer bekymret for knærne enn hoftene, i alle fall etter at hun har passert den verste Legg Calve Perthés-alderen.

Ehm. aldri hørt om "Legg Calve Perthés". Vil du fortelle mer om dette? Smile

Jeg kommer nok til å røntge Bocca for HD og AA med tanke på at vi kommer til å drive med agility.
_________________
-Monica
www.monicaen.com
Bocca & Chilli
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
pernille85Registrert: 19.02.2007
Innlegg: 262
Bosted: Gran

InnleggSkrevet: ma. mars 17, 2008 14:58    Emne: Svar med sitat

http://www.karesinda.be/html/TIPS%20-%20Leg%20Pertes%20Sykdom.htm
http://www.gardshund.com/avelsstrategi.pdf

Nå er vi litt off topic, men her er litt info om legg pertes og en link til gårdshundsundersøkelsen i Sverige i 2004
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lille PersilleRegistrert: 29.03.2007
Innlegg: 1199

InnleggSkrevet: ma. mars 17, 2008 15:06    Emne: Svar med sitat

pernille85 skrev:
Legg Pertes er vell ikke så vanlig som HD(?), husker ikke tallene fra den svenske undersøkelsen. Har hund med legg pertes gener langt bak i slekta, og hørt litt med vetrinæren omkring dette, krysser fingrene for at det ikke slår ut på Fie.


Nei, det er nok ikke like vanlig som HD, det regnes som en sjelden småhundlidelse som opptrer hos dyr i vekst, så nå som Fie begynner å nå en viss alder så er det nok svært lite sannsynlig at hun får det. Men jeg lurer jo veldig på hvor mange gårdshunder som faktisk får problemer på grunn av HD'en sin, for graden av HD som sees på røntgenbildene som vi sender inn til avlesning hos NKK sier jo ofte ingenting om hvorvidt hunden er halt og har smerter eller ei. Det er jo synd om man baserer avlsarbeidet sitt på noe som ikke skaper problemer for hunden.

Monica skrev:
Ehm. aldri hørt om "Legg Calve Perthés". Vil du fortelle mer om dette?

Som nevnt så er Legg Calve Perthés en noe uvanlig småhundlidelse som opptrer hos dyr i vekst (faktisk også hos mennesker) og som rammer lårhodet. Dette blir ødelagt, mest sannsynlig på grunn av manglende blodtilførsel, og til slutt vil hele brusken på lårhudet kunne kollapse og lårhodet blir avflatet og man får leddproblemer. Og behandlingen? Å fjerne hele lårhodet kirurgisk. Da er prognosen god, selvsagt litt avhengig av bruk.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Kristine SRegistrert: 12.02.2007
Innlegg: 396
Bosted: Stavanger

InnleggSkrevet: ma. mars 17, 2008 16:14    Emne: Svar med sitat

Sitat:
Hvordan går det med Miro? Merker du noe på han?Vi merker heldigvis ikke noe på han. Han springer og leker som alle andre. Det eneste vi ser av og til er hvis tar seg helt ut i 200 på stranden så kan han gå litt stivt etterpå. Men det kan i følge veterinæren bare være gangsperr/at han er støl. Det er lenge siden vi har sett dette på han nå. Vi har lagt om endel ting (som sagt tidligere). Fõr, kosttilskudd, ikke gå tur på asfalt, ikke springe i snø som han synker nedi, ikke leke for lenge med store hunder etc.

Vi var hos dyrlegen for noen uker siden igjen og hun bøyde og tøyde på han, så hvordan han gikk og sprang, men hun hverken så eller kjente noe som var urovekkende. Hun fortalte om alle mulighetene dersom han skulle bli verre, og det er veldig godt å vite hva som går an å gjøre. Håper ingen av dere som som skal ta røntgen får beskjed om HD.
_________________
Kristine S, Miro, Bibbi & Alma

http://miomiro.blogspot.com
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
Ante/MonikaRegistrert: 28.05.2007
Innlegg: 148
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: sø. april 06, 2008 06:41    Emne: Svar med sitat

hoh vi har røntget charli og mor synes det var helt jævlig å se han kjempe i mot noe han ikke klarte å beherske selv. altså det at kroppen sovnet men han ville være våken, men det gikk ikke til sluttt naturligvis og han sovnet. deilig å få han i armen min da han var ferdig. slapp som ei sild og tunga på skakke, men kom seg fort igjen etter oppvåkingssprøyte. ventet spent i 3uker så kom heldigvis svaret vi håpet på men ikke turte på tro at det reslulterte i . han har A-hofter! folk kan si hva de vil om størrelsen til charli, men noe hofteskade har han ikke. hehe Razz Exclamation på sluten i dette innlegget må vi si at vi er for røntging og fatter ikke at folk kan ha samvittighet og å være stolt over sitt "yrke" som oppdretter når man ikke røntger.
_________________
Endens Jarl Hjertesønn og Skredderstuens Billi
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Ante/MonikaRegistrert: 28.05.2007
Innlegg: 148
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: sø. april 06, 2008 06:56    Emne: Svar med sitat

den ene sjefen min har to chow chow (hvis det skrives slik..)en rase somi større gred enn dsg har HD. men han har på begge sin hunder brukt et naturmiddel som heter glucosamin som er et kjent naturpreparat i følge han. jeg må innrømme at jeg ikke har hørt om det før men nå har vi bare att hund i 2,2 år. men dette preparatet er med på å bygge opp beinbygningen, skjelletet og helt knall for hoftene. han røntget sine hunder på nytt her forleden etter å ha gitt de dette i ca 1år og det var stoooooooor forandring på hoftene deres. det jeg mener med dette er at det er jo verdt å prøve for de som har hunder med et snev a HD for at hunden trolig vil få det bedre på sikt, men jeg mener ikke at disse hundene skal avles på allikevel, for genene er jo der......hørte jo at det ikke er mulig å få kjøpt det her i norgen lenger men til søta bror går det sikkert an. tror han har kjøpt det der. han fortalt også om ei dame som brukte det så det er nok på en helsebutikk man må for å få tak i det. er det noen her som har hørt om dette produktet?noen som har erfaring med dette??
_________________
Endens Jarl Hjertesønn og Skredderstuens Billi
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Bente LillRegistrert: 15.01.2007
Innlegg: 1031
Bosted: Sandnes

InnleggSkrevet: sø. april 06, 2008 10:03    Emne: Svar med sitat

Ja glucosamin er mye brukt på hest men gode reultater Very Happy
_________________
Bente

Aridgeocrats Dina & Ewans Magiska Lillan (Kajsa)


http://www.123hjemmeside.no/benteshundeliv
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
Kristine SRegistrert: 12.02.2007
Innlegg: 396
Bosted: Stavanger

InnleggSkrevet: sø. april 06, 2008 12:02    Emne: Svar med sitat

Miro får 1/2 Seraquin tablett hver dag. Disse inneholder Glucosamin. Så bra å høre at det var forandring på hoftene etter ett års bruk.Nå ble jeg glad Smile. De første 6 ukene etter at vi fikk diagnosen fikk han en hel tablett, men nå har vi gått ned til en halv. Disse får vi kjøpt hos veterinæren, men det står på pakken at "Dette preparatet er ikke alminnelig tilgjengelig i Norge, må skaffes ved spesiell søknad".
Tror nok vi kommer til å ta nye røntgenbilder når det nærmer seg ett år siden sist.
_________________
Kristine S, Miro, Bibbi & Alma

http://miomiro.blogspot.com
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Ante/MonikaRegistrert: 28.05.2007
Innlegg: 148
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: sø. april 06, 2008 13:39    Emne: Svar med sitat

så bra!! det var artig å høre. så knall at veterinærer kan skaffe slik. glimrende.
_________________
Endens Jarl Hjertesønn og Skredderstuens Billi
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
KittRegistrert: 25.09.2007
Innlegg: 177
Bosted: Asker

InnleggSkrevet: ma. april 07, 2008 06:32    Emne: Svar med sitat

I Sverige selges Glucosamin på apotekene, mye billigere enn i Norge.

Jeg bruker det selv pga vonde hofter og kjøper det i Sverige. Her til lands ble det forbudt solgt som helsekost etter at man faktisk kunne dokumentere virkning og det er ennå ikke godkjent som legemiddel. Man kan få det etter søknad, men det er dyrt.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Kristine SRegistrert: 12.02.2007
Innlegg: 396
Bosted: Stavanger

InnleggSkrevet: on. mars 25, 2009 14:55    Emne: Svar med sitat

Vi har fått tatt nye bilder av hoftene til Miro. De er like ille som sist, den høyre et hakk verre enn venstre, selv om begge er grad E. Dette stemmer med det som hundemassøren Miro går til merker. Han reagerer ikke på venstre, men høyre er han veldig oppmerksom på.
Røntgenbildene ble sendt til en klinikk i Bergen som er ledende innenfor hofteoperasjoner. Og idag fikk vi telefon derfra om at de anbefaler operasjon. Avventer svar fra Agria om dekning før vi bestemmer noe. I så fall vil det bli tatt en og en hofte med 2-3 måneders mellomrom.
Sånn han er per idag så er det helt ok, noe stiv til tider, men hvordan vil han være om noen år.. Da vil han kanskje være enda verre og operasjon kan være for sent. Så da er det best å ha sjekket alternativene.
_________________
Kristine S, Miro, Bibbi & Alma

http://miomiro.blogspot.com
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
HebbeRegistrert: 26.03.2008
Innlegg: 216
Bosted: Skoppum (Horten, Vestfold) / Ås (Akershus)

InnleggSkrevet: on. mars 25, 2009 20:09    Emne: Svar med sitat

Hebbe ble røntget da han var i overkant av 1 år, fordi vi gjorde det samtidig som vi tok kontrollrøntgen av beinet som ble skadet i hestetråkk. Han var heltdigvis helt fin! (A)

Masse lykke til med Miro, ikke noe morro det det
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
cathrine
Site Admin


Registrert: 27.08.2006
Innlegg: 1678

InnleggSkrevet: on. mars 25, 2009 21:01    Emne: Svar med sitat

stakkars Miro da Crying or Very sad
Håper dere får får dekket operasjon på forsikringen.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Sykdom og helse Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Gå til side Forrige  1, 2, 3, 4
Side 4 av 4

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no