Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum Dansk Svensk Gårdshund Forum - Danish Swedish Farmdog Forum

 
Hjelp :: Søk :: Medlemsliste :: Grupper :: Registrer
Profil :: Private meldinger :: Logg inn
Alene hjemme

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Valper og unghunder
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Helene og CastorRegistrert: 16.03.2011
Innlegg: 48
Bosted: Akershus

InnleggSkrevet: ti. april 05, 2011 17:00    Emne: Alene hjemme Svar med sitat

Castor er blitt 4 mnd nå.. Vi har trent jevnt og trutt på å ha han alene hjemme. Startet med et par minutter og økte gradvis, FORSIKTIG. Prøver å gjøre det hver dag (med noen unntak). Nå er vi oppe i nesten 4 timer.
Han har vært så heldig å ha en hjemmeværende mor. Men nå er det slutt på moroa! Sad
Jeg jobber deltid nå, og noen dager blir han pent nødt til å være alene hjemme i 7,5 timer.

Hvordan har dere løst denne prosessen?
Vi sliter big time på fredagen allerede. Begge på jobb og ingen hundepass denne dagen. Blir det drastisk å la han være alene hjemme så lenge så plutselig? Eller vil han ikke merke stor forskjell på 4 t og 7,5?
Evnt noen tips for at dagen(e) skal gå greit for seg?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: ti. april 05, 2011 17:26    Emne: Svar med sitat

Det er litt lenge for en 4 måneder gammel valp, synes jeg. Men det kan godt hende det går helt fint, hvis han er helt trygg på å være alene i 4 timer. Jeg vil nok tro at han ikke klarer å holde seg så lenge, men det er jo ikke det største problemet. Dere kjenner ingen som kan komme å lufte han midt på dagen da? Så får han et lite avbrekk.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
simiraRegistrert: 06.09.2006
Innlegg: 2013
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. april 05, 2011 18:11    Emne: Svar med sitat

Hvis han fint greier å være alene i 4 timer, så går det nok helt fint. Det er de første par timene som er verst. De fleste må jo tilbake på jobb før valpen er 4mnd. Vet ikke hva dere gjør til vanlig, men la ham bli litt sliten (søke etter frokosten sin i hagen kanskje?) før dere drar, og la ham ha noe å tygge på, et ben eller kong med frossent fyll eller noe. Så går det nok bra.

Lykke til!
_________________
Odin - en dansk/svensk gårdshund
http://odin.err.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
RaBalderRegistrert: 02.04.2011
Innlegg: 23
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: ti. april 05, 2011 20:18    Emne: Svar med sitat

Tror du kan ta det helt med ro,jeg Wink Tror ikke de har tidsfølelse til å merke forskjell på 4 og 7 timer. De sover for det meste uansett. Hvis han sover hele natta, vet dere jo også at han klarer å "holde seg" hvis man må.
Jeg gir ofte en kong fyllt med frossen leverpostei el.lign når jeg går avgårde - da tusler han inn i buret sitt (canvasbur m/ åpen luke = sovehule) og legger seg ned og koser seg med denne. Og der er han når vi kommer hjem igjen også -uansett om det er 1 eller 6 timer (han har 3 m bånd på seg , så han kommer sånt sett ikke så langt Rolling Eyes men han fortrekker tydeligvis den trygge hulen sin for vi ser han kommer ut derfra og strekker "bort" søvnen når vi kommer hjem)
Slik har det vært siden han var 3,5 mnd. Nå merker vi at han nesten blir litt "irritert" dersom vi en dag er hjemme og han ikke får "roligtiden" sin hjemme-alene Razz
_________________
RaBalder Wink
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
rottmaneierRegistrert: 19.01.2009
Innlegg: 809

InnleggSkrevet: on. april 06, 2011 15:44    Emne: Svar med sitat

Vil nok også tro at han klarer seg fint med 7,5 timer når han klarer seg fint i 4 Smile Gi han gjerne kong med frossen leverpostei som er nevnt over, men jeg ville ALDRI latt han ha ett bein uten oppsyn ihvertfall.

Dette går så fint Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
Helene og CastorRegistrert: 16.03.2011
Innlegg: 48
Bosted: Akershus

InnleggSkrevet: on. april 06, 2011 16:16    Emne: Svar med sitat

Fine svar, takk! Smile

Jeg har også den oppfattelsen av at de ikke har så mye perspektiv på tid. Dog kjenner de jo forskjell på 30 min og 7 timer..
Hittil har vi faktisk gitt han en grisehale når vi drar. Noen ganger faller den ut igjennom sprinklene på buret og han er veldig frustrert når vi kommer hjem pga dette. Skal gå til anskaffelse av noe som ikke kan falle ut. Ellers er det litt opp og ned hvordan han takler å bli forlatt. Noen ganger uler han (så vondt) mens andre ganger bryr han seg ikke..
Min mor kan lufte han på dagtid, men føler ikke at jeg kan gjøre henne bundet av det heller. Prøver å tenke positivt fordi Castor er faktisk heldig som har en matmor som ikke jobber hver dag.
Gjør det ikke vondt verre om noen stikker innom i 10 min for så å forlate han igjen? Han får jo gått på do, men jeg ser for meg at han blir veldig skuffet om vedkommende går igjen etter kort tid!?

Mulig jeg hauser dette opp, og at det er meg det er verst for Wink Men synes jo at han er så liten enda..
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
tabRegistrert: 12.09.2009
Innlegg: 157

InnleggSkrevet: on. april 06, 2011 16:48    Emne: Svar med sitat

Jeg er enig med rottmaneier i at man ikke bør gi bein og liknende når de er alene, det kan sette seg fast i halsen. Kjøp heller kong og fyll den med noe spennende. Legg den gjerne i fryseren også, så må han jobbe enda mer for å få ut godsakene Smile

Om noen kan være med han en halvtimes tid, la han få gjort fra seg og kanskje gitt han en ny kong e.l. Så tror jeg det hadde vært veldig bra, men er enig i at lufting i ti min kanskje bare gjør vondt verre.

Det går helt sikkert fint, selvom det er litt lenge. De må jo bli vant til å være alene hjemme, og om det ser ut som det stort sett går greit så går det nok greit nå også Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
HebbeRegistrert: 26.03.2008
Innlegg: 216
Bosted: Skoppum (Horten, Vestfold) / Ås (Akershus)

InnleggSkrevet: to. april 07, 2011 08:47    Emne: Svar med sitat

Tror det her går helt fint jeg Smile Tror ikke de merker så altfor mye forskjell på 4 og 7 timer, de har nok ikke allverdens med tidsperspektiv. Hebbe sover hele dagen mens vi er borte han, uansett om vi er borte 2 eller 8 timer. Og det har han gjort siden han begynte å være alene hjemme hele dagen mens vi er på skole/jobb.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Helene og CastorRegistrert: 16.03.2011
Innlegg: 48
Bosted: Akershus

InnleggSkrevet: on. april 13, 2011 08:16    Emne: Svar med sitat

Fredagen gikk fint! Han var alene i 7 timer, men en nabo kom innom i 30 min og luftet han og lekte litt. Har også kjøpt kong som jeg fyller med godsaker. Resten av kvelden etter at jeg kom hjem var han som en klegg. Fotfulgte meg OVERALT og pep bare jeg gikk på badet. Men men, det går seg nok til! Noen vil kanskje mene at en 5 mnder gammel valp ikke skal være såpass lenge alene, men må man så må man..
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Valper og unghunder Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT - 1 timer
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemningersmartDark Style by Smartor
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
 

Søk blant norske bedrifter på io.no